Beverly Hills Hotel – De peste 100 de ani este favoritul vedetelor

Supranumit ,,Palatul roz”, Beverly Hills Hotel și-a început povestea acum mai bine de un secol. Celebrități pre­cum Marilyn Monroe sau Audrey Hepburn au fost per­sonajele principale ale unor petreceri legendare, despre care a vuit tot Hollywood-ul.

 

Ziua, Beverly Hills Hotel este destinațiația în care celebritățile își petrec tim­pul bucurându-se de preparate ex­clusiviste, după o plimbare pe Sunset Boulevard. Seara, hotelul se transformă în locul în care vedetele își sărbătoresc victorii­le după galele de decernare ale Premiilor Oscar sau Grammy.

 

Se poate spune că întreg orașul Beverly Hills a fost construit în jurul ,,Palatului roz“, inaugu­rat în 1912. De atunci, vedete dintre cele mai diverse, precum Charlie Chaplin, Cary Grant, Clark Gable, John Lennon, Jack Nicholson sau Marlene Dietrich, i-au trecut pragul. În schimb, hotelul avea rolul de a-i face să se sim­tă ca acasă și de a le asigura toată intimitatea de care aveau nevoie, interzicând accesul pa­parazzilor. Condiţiile oferite le-au convins pe vedete să revină mereu la Beverly Hills Hotel pentru vacanțe de vis. Este și cazul lui Eliza­beth Taylor, care a decis să își petreacă aici luna de miere cu șase dintre cei șapte soți ai săi.

 

Când vine vorba de preferințe, bungalourile au fost mereu favoritele celebrităților. Marilyn Monroe a avut o aventură cu Yves Montand, colegul ei de platou, iar John Lennon și Yoko Ono au stat în pat o săptă­mână întreagă într-un astfel de bungalou. Totodată, John F. Kennedy a ales tot acest fel de cameră în timpul uneia dintre campa­niile sale prezidențiale pentru a se distra cu diverse starlete.

 

În plus, Beverly Hills Hotel este locul în care s-au creat vedete. Cei de la Guns N’ Roses şi-au semnat aici primul contract, Vivien Leigh l-a cunoscut pe agentul care a ajutat-o să obțină rolul lui Scarlett O’Hara din ,,Pe aripile vântului“, iar Johnny Weissmuller a obţinut rolul lui Tarzan din filmul cu acelaşi nume în 1932, după ce regizorul l-a văzut sărind în piscina hotelului pentru a salva o fată de la înec. În aceeaşi piscină, Katharine Hepburn a sărit cu toate hainele pe ea după ce s-a întors de la o partidă de tenis. Pe de altă parte, în holul ho-telului, Sidney Poitier a dansat desculț după ce a câștigat premiul Oscar pentru filmul ,,Crinii câmpului“.

 

Dacă te-ai gândit vreodată unde îşi serbează celebritățile ziua de naştere, află că acesta este unul dintre locurile lor favorite. În 2002, Elton John şi-a aniversat vârsta de 55 de ani la Polo Lounge, unde au venit Elizabeth Taylor, Sharon Stone sau Bon Jovi.

 

Beverly Hills Hotel are 208 camere, dintre care 23 sunt bungalouri înconjurate de grădini. Cea mai mare schimbare de decor s-a produs în 1947, când a fost inaugurată faimoasa ,,The Crystal Room“ și restaurantul ,,The Coterie“. Un an mai târziu, exteriorul a fost pictat, în acord cu nuanțele apusului, în faimosul roz care a devenit elementul distinctiv al hotelului. Prin nuanțele contrastante de roz și verde, întregul amplasament pare desprins dintr-un peisaj exotic, dintr-o zonă mediteraneană. Dacă vizitezi celebrul local, poţi avea parte de un tratament de lux la ,,The Polo Lounge“ sau „Cabana Cafe“ unde chelnerii te vor trata ca pe o celebritate de cel mai înalt rang

 

SILVIA CÎMPEANU Foto GULIVER, HEPTA, PR

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe viva.ro