(P) Experienţe unice pe insula Zakynthos, Fior di Levante

viva.Zakynthos.8.07.2016.CHRT

Zakynthos, una dintre destinaţiile de top din Grecia, poziţionată pe coasta Mării Ionice, este o insulă înzestrată cu văi fertile şi un climat temperat, excelent pentru a petrece o vacanţă de poveste în sezonul estival prelungit.

 

Navagio este plaja simbol a insulei, se află într-un top european al celor mai bune fâșii de nisip!

 

Diversitatea peisajului a condus la diferite tipuri de plaje, ideale atât pentru relaxare, pentru familiile cu copii, dar și pentru practicarea diverselor sporturi nautice. Vei găsi aici de la plaje cu nisip în golfuri izolate, sau zone de coastă cu toate facilitățile incluse, în partea de sud-est a insulei, unde apele liniştite, puţin adânci, cu intrare lină în mare, sunt preferatele familiilor cu copii.

 

Dacă îţi doreşti să te bucuri de zone excelente pentru explorarea lumii subacvatice, alege partea de vest a insulei binecuvântată cu peisaje sălbatice, și cu oferte bogate de snorkeling şi scuba diving. Trebuie să ştii că în Zakynthos, Parcul Naţional Marin include anumite restricţii pe unele plaje pentru protejarea a două specii pe cale de dispariţie, şi anume broscuţele Caretta Caretta şi a focilor Monachus Monachus.

 

Pe urmele veneţienilor

 

În perioada 1484-1797, veneţienii au domnit pe insula Zakynthos şi au îmbogăţit patrimoniul şi cultura acestei regiuni, pe care le vei putea observa şi tu la fiecare pas. Aceştia obişnuiau să numească insula „Fior di Levante” – Floarea Estului, deoarece există aici peste 7.000 de specii de flori. Primul locuitor al insulei ar fi fost Zakynthos, fiul lui Dardanos, care a condus regatul antic Frigia, iar vechea acropolă este atribuită lui.

 

În ciuda prejudiciilor suferite de-a lungul timpului din cauza activităţii seismice din zonă, în special a cutrmurului devastator din anul 1953 şi a focului care a urmat și care au dus la arderea din temelii a unui număr impresionant de clădiri istorice şi biserici, capitala insulei a fost reconstruită respectând fosta structură arhitecturală a orașului vechi.

 

De Geanina Ichim

Sejur Zakynthos 

Hotel Majestic 3*- de la 284 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu all inclusive, transport individual. Detalii pe www.christiantour.ro, sau la telefon 021.270.00.99.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe viva.ro
Loading...