(P) Rhodos Town - muzeul în aer liber al Greciei

Insula Rhodos, una dintre destinaţiile de top din Grecia, le oferă vizitatorilor o multitudine de opţiuni de petrecere a timpului liber pe tot parcursul anului, pentru ca fiecare vacanţă să fie una memorabilă. Frumuseţea naturală a insulei, monumentele istorice de mare însemnătate, caracterul cosmopolit al oraşelor, ospitalitatea caldă a grecilor, precum şi infractuctura turistică excelentă, fac din Rhodos o destinaţie de poveste, care te cucereşte de la prima vedere.

 

viva.Rhodos.1

 

Rhodos Town, capitală cu poveste

 

Oraşul Rhodos, fondat în anul 408 î.Hr., când cetăţenii din Lindos, Ialysos şi Kamiros s-au decis să contruiască o nouă capitală puternică pentru insulă. Curând după aceea, Rhodos a fost considerat unul dintre cele mai frumoase oraşe ale perioadei, mai ales că noua urbe s-a dezvoltat rapid într-un centru financiar şi cultural.

 

Popoarele care şi-au pus amprenta asupra monumentelor oraşului au fost, pe rând, romanii, bizantinii şi Cavalerii Sf. Ioan, în anul 1309, care, după cucerirea insulei, au construit fortificaţii puternice, transformând Rhodos Town într-un oraş medieval înfloritor. După ce au ajuns pe aceste meleaguri şi otomanii, în anul 1523, grecii au fost nevoiţi să se stabilească în afara zidurilor, în noile cartiere cunoscute sub numele de “Marasia”.

 

Istoria recentă a oraşului Rhodos

În anul 1912, după confiscarea tuturor insulelor Dodecaneze, inclusiv Rhodos, de către italieni, s-a putut lesne remarca influenţa prin sporirea arhitecturii oraşului cu clădiri magnifice, drumuri largi şi pieţe. În anul 1948, Rhodos a devenit oficial parte a Greciei, iar oraşul modern de astăzi este una dintre cele mai mari municipalităţi din insulele elene.

 

Cel mai important centru financiar şi cultural din sud-estul Mării Egee, Rhodos Town combină cu succes prezentul plin de viaţă cu istoria lungă și frumoasă. Capitala insulei este una dintre cele mai populare staţiuni din Marea Mediterană şi atrage turişti prin mediul natural deosebit, caracterizat prin ape cristaline limpezi, numeroase parcuri şi facilităţi de agrement. Infrastructura excelentă a oraşului oferă o gamă largă de idei de divertisment, de la viaţă de noapte incitantă, evenimente sporturi şi culturale, precum şi excursii interesante în împrejurimi.

 

De Geanina Ichim

 

Sejur Rhodos

Hotel Mitsis Faliraki Beach 4* – de la 681 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu all inclusive, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro, sau la telefon 021.270.00.99.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe viva.ro
Loading...