Horia Brenciu nu a luat BAC-ul din prima: "M-am apucat să in­troduc în lucrare nişte chestii nelalocul lor. Am primit 4"

Publicat pe

Horia Brenciu nu a luat BAC-ul din prima. Artistul are un succes incredibil, aşadar o viaţă profesională minunată. Se poate lăuda şi cu familia sa, are patru copii minunaţi împreună cu soţia sa, Alice Dumitrescu. Despre studiile sale, acesta a făcut dezvăluiri inedite. 

Horia Brenciu nu s-a sfiit să povestească că în adolescenţă, în clasa a XII-a a picat Bacalaureatul, examenul maturităţii. Artistul a spus că în lucrarea sa a introdus anumite noţiuni şi informaţii care nu erau potrivite, însă lui i se păreau interesante. Profesorii l-au taxat şi i-au dat nota 4.

Probabil a fost destul de dezamăgit, dar s-a ambiţionat şi a doua oară a trecut examenul cu brio.

„Iar a doua problemă s-a petrecut la Bacalaureat, pe care nu l-am luat din prima: totul a fost perfect în ordine, atât doar că, la proba scrisă de la Română, m-am apucat să in­troduc în lucrare nişte chestii nelalocul lor, doar pentru că mi s-au părut interesante. Şi-am primit nota 4. Aşadar, ambele pro­bleme au fost cauzate de tinereţea mea revolu­ţio­nară, care a dat să-şi manifeste rebeliunea când nu era locul şi timpul. Că şi rebeliunea trebuie să aibă un cadru al ei! Însă îi mulţumesc destinului că n-am luat Bacalaureatul decât la a doua încercare, în toamnă!”, a declarat Horia Brenciu.

 Horia Brenciu, primul prezen­tator de televiziune din epoca modernă

Artistul a avut prima apariţie la TVR, acolo unde a învăţat ce înseamnă televiziunea, interacţiunea cu publicul.

„În orice caz, aceşti doi ani de după bac au însemnat nişte căutări formi­dabile, care mi-au folosit enorm şi care m-au condus spre vara lui 93, când am ajuns la Cos­ti­neşti, unde am fost filmat de cei din TVR şi-am fost luat la „Robingo', devenind astfel primul prezen­tator de televiziune din epoca modernă, în cadrul primei francize internaţionale de quiz-show! Iar dacă am ştiut să prind „trenul' ăsta, pe care mi l-a trimis destinul, şi dacă n-am sărit din el pe parcurs, ci sunt şi azi în vagon se datorează părinţilor mei, educaţiei pe care am primit-o de la ei, felului în care ei m-au format. De la ei am învăţat elementele care stau la baza a ceea ce sunt azi: bunul simţ, buna cuviinţă şi dorinţa de a vedea mereu zâmbete în jurul meu', a declarat Horia Brenciu pentru Formula As.

Foto: Facebook

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter