Regizorul Constantin Codrescu a murit, la 91 de ani: "De ce m-ai lăsat singură Tati"

Publicat pe

A murit Constantin Codrescu. Luni, 14 noiembrie, s-a stins din viață celebrul regizor Constantin Codrescu. Anunțul tragic a fost făcut pe rețelele de socializare de fiica sa, Lăcrămioara Anca Codrescu. Maestrul avea 91 de ani. Florin Piersic și Constantin Codrescu au avut o prietenie strânsă, iar moartea regizorului l-a întristat enorm pe actor.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Marele regizor Constantin Codrescu s-a stins din viață la 91 de ani. Fiica sa, Lăcrămioara Anca Codrescu a fost cea care a dat anunțul trist pe Facebook. Constantin Codrescu a fost profesor la Institutul de teatru din Târgu-Mureș, devenind și cetățean de onoare al acestui municipiu.

Regizorul Constantin Codrescu a murit, la 91 de ani: "De ce m-ai lăsat singură Tati"Regizorul Constantin Codrescu a murit, la 91 de ani: "De ce m-ai lăsat singură Tati"

Printre cei care au fost șocați de moartea regizorului se află și actorul Florin Piersic. Cei doi au avut o prietenie strânsă, care a durat ani de zile. Maestrul Florin Piersic a făcut primele declarații după trista veste a morții marelui regizor.

Citește și:Andreea Antonescu a dezvăluit sexul bebelușului:„Te așteptăm cu nerăbdare'. Cântăreața va deveni mamă pentru a doua oară

Citește și:Connect-R, reacție dură la adresa Părintelui Calistrat, preotul filmat în timp ce lovește o femeie:”Dacă era mama în locul femeii respective…”

Citește și:Cătălin Scărlătescu și Doina Teodoru, primul pictorial de cuplu, pe coperta VIVA!Cum a început povestea lor de iubire și ce planuri de viitor au

Citește și:Daniel Onoriu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.Fostul pilot de raliuri a încălcat ordinul de protecție obținut de soția lui, Isabela

Regizorul Constantin Codrescu a murit, la 91 de ani

Lumea teatrului românesc este în doliu. Marele maestru Constantin Codrescu s-a stins din viață la vârsta de 91 de ani. Moartea actorului a fost anunțată de fiica sa, Lăcrămioara Anca Codrescu, pe pagina de Facebook.  „A murit actorul, a murit tata….. Dumnezeu sa îl tina în dreapta Sa!!'.

Ulterior, aceasta a mai postat un mesaj emoționant pe rețelele de socializare. De ce tata nu ai putut aștepta un pic mai mult…… Doream sa îți fac o surpriza de Sărbători De ce m-ai lăsat singura Tati?'. Lăcrămioara Anca a fost adoptată de marele regizor, iar în urmă cu câțiva ani, cei doi și-au aruncat vorbe grele.

Florin Piersic s-a numărat printre artiștii care au reacționat la trista veste a morții regizorului. Cei doi au fost prieteni buni mulți ani de zile. „Acum, tarziu in noapte, sau prea devreme in acest inceput trist de zi, am aflat cu mare mahnire de plecarea ta, dragul meu artist de exceptie, Puiu Codrescu. M-am bucurat de prietenia noastra pana in ultima zi a vietii tale si mi-e greu sa cred ca te-am pierdut…', a scris Florin Piersic pe Facebook.

Ce roluri l-au consacrat pe Constantin Codrescu

Constantin Codrescu s-a născut pe 5 septembrie 1931, la Huși. Acesta a absolvit Institutul de teatru din București din 1951, devenind profesor la Institutul de teatru din Târgu-Mureș. A participat la înființarea secției române, după care a fost director al Teatrului Maria Filotti din Brăila și al Teatrului din Sfântu Gherghe.

Constantin Codreanu a fost și colaborator al redacției Teatru la Radio, timp de 45 de ani. Printre rolurile sale memorabile se numără cel din La moara cu noroc și cel al lui Hamlet. Acesta a mai jucat în producțiile De-aș fi… Harap Alb, Mihai Viteazul, Haiducii lui Șaptecai, Zestrea domniței Ralu, Săptămîna nebunilor, Roșcovanul, Pentru patrie, Capcana mercenarilor, Trandafirul galben, Masca de argint, Colierul de turcoaze, Pădurea de fagi, Totul se plătește, Sezonul pescărușilor, La răscrucea marilor furtuni, Speranța, Bietul Ioanide, Lumini și umbre, Vlad Țepeș. În 1967 a primit Ordinul Meritul Cultural clasa a IV-a pentru merite deosebite în domeniul artei dramatice.

Constantin Codrescu și-a renegat fiica după ce aceasta a divorțat

Constantin Codrescu a adoptat-o pe Anca Codreanu după ce aceasta a fost părăsită de părinții biologici. Anii au trecut iar Anca s-a căsătorit și a făcut doi copii, iar ulterior a divorțat de soțul său. Acesta a fost și motivul pentru care Constantin Codrescu a renegat-o pe fiica sa adoptivă.

Pentru a pleca departe de toate scandalurile, Anca a plecat în Spania, iar copiii au rămas în țară. Odată cu trecerea timpului, lucrurile s-au așezat și a reușit să treacă peste neînțelegerile cu tatăl său.

Sursa foto: Facebook

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter