Sofia Vicoveanca a vorbit despre retragerea din industria muzicală: "Sunt la capăt de drum..."

Publicat pe

Sofia Vicoveanca este una dintre cele mai apreciate interprete de muzică populară din România. În vârstă de 81 de ani, cântăreața are o carieră de 63 de ani pe scena muzicii românești. Cântecele sale au bucurat și alinat inimile românilor. Artista a vorbit recent despre retragerea sa din industria muzicală.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Sofia Vicoveanca a muncit foarte mult încă de mică pentru a deveni un simbol al muzicii tradiționale românești. Interpreta are o carieră remarcabilă, de peste șase decenii, cu un repertoriu care curprinde cântece de nuntă, doine de dragoste și dor.

Sofia Vicoveanca a vorbit despre retragerea din industria muzicală: "Sunt la capăt de drum..."Sofia Vicoveanca a vorbit despre retragerea din industria muzicală: "Sunt la capăt de drum..."

Sofia Vicoveanca are la activ sute de materiale solo și colaborări și a susținut numeroase spectacole și turnee în România și peste hotare. Pentru cariera sa impresionantă, Sofia Vicoveanca a primit numeroase premii și distrincții. Artista s-a născut în comuna Toporăuți, fiind unul dintre cei patru copii ai familiei de negustori Gheorghe și Veronica Fusa.

Citește și:Motivul pentru care Sofia Vicoveanca își acoperă mereu gâtul cu mărgele:”E o găselniță pentru…”

Citește și:Cum se menține Sofia Vicoveanca în formă la 81 de ani:”Important este să nu stai într-un loc, că te găsește boala!”

Citește și:Magda și Tolea Ciumac, scandal monstru, după 14 ani de la divorț. Ce acuzații face luptătorul:„Copilul era carne vie, de asta ți-am răpit copilul'

Citește și:Cine este și cu ce se ocupă mama lui Gabi Bădălău.Rodica stă departe de lumina reflectoarelor

Sofia Vicoveanca, despre retragerea din industria muzicală

Sofia Vicoveanca, una dintre cele cele mai cunoscute artiste din România, a vorbit despre retragerea sa din industria muzical. După 63 de ani de carieră pe scena muzicii tradiționale, artista a făcut dezvăluiri despre retragere. Sofia Vicoveanca a cântat în multe țări ale lumii și are milioane de fani.

Mi-ar plăcea să prezint Vocea României, dar nu am de gând să fac așa ceva pentru că sunt la capăt de drum și îmi cunosc măsura„, a mai spus cântăreața de muzică populară. Eu am o vorbă: nimeni ca mine și nici eu ca alții. Eu am 63 de ani de cântat, bătuți pe muchie. Așa mi-am croit drumul meu de cântăreață. Nu este fală, poate sună a mândrie. Dacă un coleg de breaslă din altă zonă folclorică a avut o idee asemănătoare cu a mea, eu am avut puterea să renunț. Eu m-am format pe vremea cenzurii.', a declarat artista în cadrul emisiunii „Generații de distracții', de la Pro TV.

Sofia Vicoveanca, mesaj emoționant de Ziua României

Îndrăgita artistă a declarat în nenumărate rânduri că își iubește țara, iar de Ziua României, Sofia Vicoveanca a transmis un mesaj emoționant. A călătorit de-a lungul timpului peste hotare, pentru a-i bucura pe românii din diasporă.

„Este România mare. Este a noastră și este normal să ne bucurăm. Îmi aduc aminte de când am mai poposit la diverse evenimente în lume, unde sunt românii noștri care se bucură, strigă, joacă, dar dacă îi privești în ochi… le vezi amarul și dorul. Vin și mă întreabă „Ce e acasă?'. Ei știu mai bine ce e acasă decât mine pentru că sunt atâtea posibilități de a vorbi cu cei dragi.', a continuat Sofia Vicoveanca, în prag de 1 Decembrie.

Sofia Vicoveanca a avut o copilărie grea

Sofia Vicoveanca a fost născută în Basarabia și a fost obligată să se mute în Sueava. Artista nu are nicio poză din copilărie, iar tatăl ei a fost luat prizonier de ruși. Deși a crezut că a murit, după ani de zile, acesta s-a reîntos la familia lui. A absolvit Școala Populară de Artă din Suceava și a fost angajată, ca solistă de muzică populară la Ansamblul de Cântece și Dansuri „Ciprian Porumbescu' din Suceava. Din 1998, a devenit cântăreala de muzică populară la Ansamblul Rapsozii Botoșanilor.

Interpreta de muzică populară și-a pierdut soțul în urmă cu 21 de ani. Bărbatul s-a stins din viață fulgerător, în timp ce se afla în Ambulanță. Victor Micu a fost ziarist și a murit în 2001, la vârsta de 70 de ani. Sofia Vicoveanca nu s-a mai recăsătorit și a preferat să rămână singură.

De 21 de ani sunt văduvă. Soțul meu s-a stins așa… Am venit cu el de la Vicov… Țin minte că era chiar după Paște.Îmi este foarte greu singură de atâția ani. Nu am ajuns să vorbesc singură în casă, dar când ies afară nu-mi mai tace gura!' , a declarat artista pentru fanatik.

Sursa foto: Facebook

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter