Statul român preia 75% din acțiunile Blue Air în contul datoriilor uriașe: ”Demarăm procedurile”

Publicat pe

Statul român preia 75% din acțiunile Blue Air în contul datoriilor uriașe. Este vestea momentului, care a luat pe toată lumea prin surprindere și care totodată aduce speranța pe fețele celor păgubiți de compania aeriană. Zeci de turiști au rămas fără bani și fără zborul pentru care plătise, tocmai din cauza problemelor interne pe care le are Blue Air. Cum s-a ajuns la decizia ca statul să preia 75% din acțiunile companiei?!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Este informația momentului! Sute de români au schițat un zâmbet pe față în momentul în care au auzit faptul că 75% din acțiunile Blue Air vor merge către stat. Nimeni nu le garantează momentan faptul că își vor recupera sumele de bani pierdute, însă totuși există o urmă de speranță.

Statul român preia 75% din acțiunile Blue Air în contul datoriilor uriașe: 'Demarăm procedurile'Statul român preia 75% din acțiunile Blue Air în contul datoriilor uriașe: 'Demarăm procedurile'

Toată lumea se întreabă acum cum s-a ajuns la o astfel de decizie. Ei bine, pe urma datoriilor uriașe pe care Blue Air le are statul se obligă să intervină. Compania aeriană nu și-a achitat ratele pentru împrumutul de 300 de milioane de lei primit în 2020 de la Eximbank nici acum, astfel că se iau măsuri.

Citește și: Vacanta in 3 orase europene:Barcelona, Roma, Larnaca

Citește și: Cum a afectat coronavirusul turismul.Multe companii aeriene și-au anulat cursele spre Italia și China / Anunțul Băncii Naționale

Citește și: Sonia Argint a divorțat în secret de Horațiu Ionescu:'Am evoluat diferit. Mi-am reorganizat viața'

Citește și: Copiii Claudiei Pătrășcanu și a lui Gabi Bădălău rămân cu mama lor:„S-a așternut liniștea. Când ai avocați cu…'

Statul român preia 75% din acțiunile Blue Air în contul datoriilor uriașe

În urma noutății venite astăzi în privința acțiunilor Blue Air, statul român va avea două companii aeriene cu probleme: TAROM si Blue Air. Autorităţile nu au stat pe loc și au demarat deja procedurile prin care vor controla 75%, din acțiunile companiei aeriene Blue Air. Potrivit specialiștilor, Blue Air este prima companie aeriană din ultimii 30 de ani care nu a mai putut să îşi plătească datoriile.

În momentul de față am primit scrisoarea din partea Ministerului de Finanțe. Scrisoarea de garanție a fost executată și acțiunile vor fi preluate de autoritatea statului. Demarăm procedurile. Am transmis adrese către ministerul de finanțe, către Blue AiR. În perioada următoare vom urma procedura de preluare a acțiunilor. Nu știm ce vom găsi în momentul când vom prelua acțiunile de compania Blue Air. Nu știm ce ne așteaptă în momentul când vom face predarea – primirea’, a declarat Florian Geantă, Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului.

Compania aeriană Blue Air are numeroase datorii

Compania aeriană nu și-a mai achitat ratele pentru împrumutul de 300 de milioane de lei de la Eximbank, însă asta nu este singura datorie. Blue Air are numeroase pagube de achitat și la aeroporturi din țară și străinătate. Pe lângă acestea, se adaugă daunele pentru pasagerii ale căror zboruri au fost anulate din vară și până acum, fiind peste 150.000 persoane.

Cum poate rezolva statul problema după ce preia 75% din acțiunile Blue Air

Peste 150.000 de oameni din 23 de țări se întreabă acum cum poate rezolva statul problemele pe care le are Blue Air. Prin urmare, Adrian Codirlașu, vicepreședinte CFA România, a explicat că există șansa ca autoritățile să poată remedia tot ceea ce s-a întâmplat.

 În general se întâmplă când sunt companii, să zicem importante pentru economia unei țări. Statele intervin, și cum intervin? Cu bani publici, pentru că aceste intervenții costă. Vin cu bani. Participă la majorarea de capital a acestor companii, după care restructurează companiile. Le fac din nou rentabile.', a declarat Adrian Codirlașu, vicepreședinte CFA România.

Numeroși pasageri au mers în instanță pentru a-și recupera banii

Problemele pentru compania aeriană nu au început acum, ci din contră. De mai mulți ani, Blue Air a acumulat de-a lungul anilor numeroase pierderi. În speranța că se vor remedia și vor trece peste ele au continuat să fie pe piață. Vestea proastă a venit când blocajul financiar al Blue Air a provocat haos pe aeroporturile din țară, în această vară. În timp ce unii pasageri s-au obișnuit cu ideea că banii nu o să-i mai recupereze, alții au ajuns direct în instanță.

Sursă foto: Facebook

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter