Dieta lui Jennifer Lopez. Cântăreața a fost dintotdeauna o formă sportivă, însă a precizat de numeroase ori că nu doar mișcarea este secretul siluetei care le stârnește invidie și adolescentelor, ci și dieta. De mulți ani, J Lo a eliminat total anumite alimente, urmează un stil de viață sănătos chiar și în turnee și nu se abate nici o secundă de la regulile sale stricte, privind alimentația și sportul.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!
Cuprins
Jennifer Lopez a împlinit recent 56 de ani, însă după show-ul susținut aseară la București fanii au promis că pun lacăt la frigider și își fac abonament la sală încă de astăzi. Într-o formă de excepție, J Lo a cântat și dansat mai bine de două ore, chiar și în costum de baie și a lăsat publicul din România în delir.
Cuprins
Ce dietă ține Jennifer Lopez la 56 de ani
Jennifer Lopez urmează o dietă „ultra-curată', care se concentrează pe alimente integrale și organice și evită alimentele procesate. Dieta ei este bogată în proteine, legume, grăsimi sănătoase, carbohidrați complecși și apă.
Cântăreața consumă proteine slabe la fiecare masă, cum ar fi albușuri de ou, curcan, piept de pui, carne de vită crescută cu iarbă, somon și biban de mare. De asemenea, J Lo mănâncă multe legume cu frunze verzi (spanac, kale) și legume crucifere (broccoli, conopidă), însă evită morcovii și porumbul, care au un conținut mai mare de zaharuri naturale.
J Lo pune accent pe carbohidrații complecși când vine vorba de alimentație și include în dieta zilnică cartofi dulci, orez brun, quinoa, igname, fulgi de ovăz și pâine de orez, dar și grăsimi sănătoase din nuci și pește. Între mese, preferă gustări sănătoase, cum ar fi fructe, nuci și legume.
Conform jurnalului de alimentație al vedetei publicat în revista People, ea începe de multe ori ziua cu un smoothie făcut din căpșune, afine, zmeură, iaurt grecesc, miere, suc de lămâie, o lingură de pudră de proteine și gheață.
Un lucru important este hidratarea. Jennifer Lopez își începe ziua cu un pahar de apă cu lămâie și bea minimum alte șapte pahare de apă pe parcursul zilei. „Sunt mândră că reușesc să mențin o rutină sănătoasă, fie că este vorba despre modul în care am grijă de pielea mea sau despre corpul meu în ansamblu’, a explicat ea.
Vedeta este convinsă că somnul regulat, de 8-9 ore pe noapte, și dieta sănătoasă sunt principalii factori care o ajută să se mențină în formă.
Alimentele la care a renunțat Jennifer Lopez
Jennifer Lopez se concentrează pe o dietă bazată pe alimente integrale, proaspete, organice, cu un conținut ridicat de proteine slabe și carbohidrați complecși, evitând strict tot ceea ce este procesat, cu zahăr adăugat, cofeină și alcool.
Jennifer Lopez bea întodeauna cafea decofeinizată. „Nu m-am mai atins de ani întregi de cafeină’, a mărturisit ea pentru US Weekly. Jennifer Lopez consideră că asta a ajutat-o să își mențină pielea tânără și netedă.
În plus, evită să facă plajă. „Rareori mă expun la soare, iar când o fac, am grijă să folosesc creme de protecție solară. Nu beau alcool, nu fumez, ocolesc cafeaua. Acestea predispun la riduri și te fac să arăți mai bătrână’, a adăugat vedeta.
Dieta ei se concentrează pe reducerea drastică a zahărului adăugat, preferând produse fără zahăr atunci când are poftă de dulce. A participat chiar și la provocări de 10 zile fără zahăr și carbohidrați rafinați.
Jennifer Lopez evită și alimentele care conțin gluten, cum ar fi pâinea și pastele (în afară de cele din orez sau quinoa, care sunt carbohidrați complecși acceptați în dieta ei). În plus, Jennifer Lopez nu se atinge de fast-food. Dodd Romero, antrenor și life coach al vedetei, a dezvăluit că vedeta „se ferește de alimentele procesate și încearcă să își obțină substanțele nutritive doar din surse naturale’.
Principalele mese ale zilei, pentru Jennifer Lopez
Jennifer Lopez este foarte atentă la ceea ce mănâncă pentru a se asigura că primește tot ce este mai bun.
„O fac să mănânce foarte curat pentru că are nevoie de o hrană foarte bună și de calitate, pentru toate lucrurile pe care le face. Totul este organic și totul este foarte bine gândit. Ea consumă multe proteine de înaltă calitate și alimente bogate în nutrienți’, spunea antrenorul ei, Tracy Anderson, acum ceva timp, potrivit gandul.ro.
Micul dejun: De obicei, prima masă al lui J-Lo este un smoothie bogat în proteine, care conține o doză de pudră de proteine, căpșuni, zmeură, afine, iaurt grecesc, scorțișoară, miere, cuburi de gheață și suc proaspăt de lămâie.
Masa de prânz: „La ora prânzului mor de foame’, spune cântăreața. La prânz mănâncă, adesea, salată cu somon și legume precum broccoli, dovlecei, ardei și vinegretă. Ea a oferit si o rețetă pentru o salată de prânz: varză kale tăiată mărunt cu queso, semințe de dovleac, suc proaspăt de lămâie, ulei de măsline extravirgin și șalote. Pentru o gustare de după-amiază: programul încărcat al lui J.Lo înseamnă că are nevoie de gustări pe care să le consume fiind în mișcare.
„Din moment ce sunt mereu în mișcare, îmi place să am mereu la mine gustări mai sănătoase, cum ar fi fructe sau legume’, spune ea.
Cină: Artista optează, de obicei, pentru proteine asociate cu quinoa. Alternativ, frumoasa vedetă își asociază proteinele cu legume precum varza de Bruxelles sotată și cartof dulce copt.
„De cele mai multe ori este orez și fasole, cele cu care am crescut. Și îmi place carnea de porc și de pui – mai ales în stil portorican!’, spune ea.
Jennifer Lopez nu mai mănâncă după 7 seara
Conform jurnalului alimentar dezvăluit în revista People, Jennifer Lopez ia cina înainte de ora 7 seara, de obicei în jurul orei 6:30, iar aceasta constă de obicei în piept de pui fără piele, varză de Bruxelles, semințe germinate și cartofi copți sau quinoa.
„Îmi plac carnea de porc și puiul, în special cele preparate în stil portorican’, mărturisește ea.
„Sunt o persoană foarte sociabilă și ador să petrec timp cu familia și prietenii’, spune vedeta. Atunci când iese în oraș, încearcă să mănânce cât mai sănătos, alegând feluri potrivite stilului ei de viață.
„De regulă aleg o salată sau pește cu legume’, spune Jennifer, deși comandă câteodată și feluri mai selecte, precum crab cu avocado, însă evită însă întotdeauna carnea roșie și mănâncă destul de rar carne de vită.
Salata preferată a lui Jennifer Lopez
La prânz, Jennifer Lopez optează pentru somon și salată, zucchini, broccoli și ardei, cu puțin sos vinegrette. Această combinație este foarte sănătoasă și îi aduce energie pentru întreaga zi.
Un alt exemplu de salată extrem de sănătoasă și gustoasă pe care o consumă vedeta cuprinde kale tocată mărunt, semințe prăjite de dovleac, brânză, ceapă franțuzească și un dressing din suc de lămâie cu ulei de măsline extravirgin.
Uneori completează această dietă cu proteine din ouă, piept de pui sau pește, iar atunci când nu poate să ia prânzul undeva, Jennifer își pregătește întotdeauna o gustare: „Mereu am ceva sănătos la mine, în special fructe sau legume’, mărturisește ea. În plus, consumă foarte multe nuci și semințe pe parcursul zilei.
Pentru Jennifer, micile gustări nu sunt menite doar pentru sănătatea trupului, ci și pentru o pauză binemeritată alături de copiii ei. „Îmi place să mă relaxez cu copiii și să iau o gustare sănătoasă alături de ei’, spunea J Lo.
Cum arată o săptămână de antrenament pentru Jennifer Lopez
Jennifer Lopez își adaptează rutina de antrenament în funcție de programul său încărcat, având doi antrenori personali, David Kirsch în New York și Tracy Anderson în Los Angeles, pentru a se asigura că poate face exerciții oriunde s-ar afla.
Luni (Antrenament pentru întregul corp cu David Kirsch):
- Genuflexiuni sumo cu minge medicinală
- Fandări inverse cu gantere
- Vâslit din poziția de plank cu flotări
- Flexii biceps cu presă pentru umeri
- Răsuciri rusești cu minge medicinală
- Menținere în poziția de plank
Marți (Dans cardio și exerciții pentru abdomen cu Tracy Anderson):
- Încălzire prin dans (10-15 minute)
- Secvențe cardio (30 de minute de coregrafie de dans cu gantere ușoare)
- Circuit de Pilates la saltea pentru abdomen (ridicări de picioare, crunch-uri oblice, bicicletă)
Miercuri (Antrenament de forță pentru partea inferioară a corpului cu David Kirsch):
- Exerciții cu gantere
- Exerciții pentru picioare pe bancă
- Exerciții pe bandă pentru fesieri
- Ridicări de picioare din culcat pe o parte
- Exerciții cu kettlebell
- Menținere în poziția „wall sit'
Joi (Pauză sau cardio ușor):
Aceasta poate fi o zi de odihnă activă, cu yoga sau stretching, sau o sesiune de cardio ușor.
Vineri (Tonifiere pentru întregul corp cu Tracy Anderson):
- Încălzire prin dans și cardio (30 de minute)
- Exerciții la saltea (pentru fesieri, coapse interioare, abdomen)
- Exerciții pentru brațe cu greutăți ușoare (ridicări laterale, lovituri și pulsații)
- Stretching de revenire (10 minute)
Sâmbătă (Antrenament pentru fesieri și abdomen cu David Kirsch):
- Genuflexiuni cu săritură
- Mountain climbers
- Ridicări de genunchi la piept
- Ridicări de picioare din atârnat
- Crunch-uri oblice laterale
- Fandări cu săritură și răsucire de trunchi
Duminică (Odihnă totală):
O zi dedicată recuperării complete.