Cum i s-a părut Irinei Fodor carnea de șarpe și ce alte preparate neobișnuite a mâncat peste hotare: ”Lăcuste și greieri, tot felul de gândăcei și insecte. Mănânc toate prostiile” / EXCLUSIV

.

Irina Fodor este curioasă de fel și atunci când merge în vacanțe sau cu job-ul, peste hotare, încearcă toate ciudățeniile în materie de mâncare. Dacă unora li s-ar părea ciudat să consume carnea de șarpe sau insecte, Irina Fodor nu s-a dat în lături să le încerce. Vedeta ne-a oferit detalii inedite despre obiceiurile ei culinare.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!


Irina Fodor va filma vara aceasta pentru un sezon nou la Chefi la cuțite, alături de colegii ei, iar de vacanță va avea timp abia în luna august. Vedeta a optat de această dată pentru o călătorie în Polonia, dar mai are și alte planuri pentru acest sezon estival.


Citește și: Asia Express 11 noiembrie – Ce echipă e în pericol de eliminare, după ce a ajuns ultima la Irina Fodor. A luat primul cufăr cu un zeu ascuns: „Ne-am frustrat foarte tare’

Citește și: Ce se întâmplă atunci când Irina Fodor o aduce pe fiica ei, Diana, pe platourile de filmare de la Chefi la cuțite: „Aproape că nu stă cu mine când vine în vizită. Câteva minute și după aceea…’

Citește și: INNA și Sean Paul, în premieră pe coperta VIVA! Secretele colaborării lor explozive și povestea din spatele întâlnirii celor doi artiști internaționali: „Am venit în București să filmăm videoclipul piesei Let It Talk To Me’ / EXCLUSIV

Citește și: Roxana Nemeș, totul despre sarcină: „La început am fost foarte obosită, am avut și niște dureri de burtă’. De ce a ținut secret, ce pofte a avut, cum va arăta botezul și ce a spus despre nașii gemenilor / EXCLUSIV


Irina Fodor a mâncat carne de șarpe

Irina Fodor a fost amfitrioana unui eveniment unde finaliștii de la emisiunea culinară Chefi la cuțite, transmisă de Antena 1, au gătit pentru vedete și jurnaliști. Pentru prima dată în istoria show-ului culinar, patru finaliști, nu trei, s-au luptat pentru marele trofeu. Iar victoria i-a revenit lui Claudiu Gherguț. Cuțitul de aur al lui Chef Orlando Zaharia este câștigătorul sezonului Chefi la cuțite după o cursă culinară fantastică. El s-a întrecut cu Andy Van de Gucht (cuțitul de aur al lui Chef Richard Abou Zaki), Dragoș Dudu (cuțitul de aur al lui Chef Ștefan Popescu) și Bogdan Iancu, din echipa portocalie a lui Chef Richard.


Ce faci, Irina? Cum a fost ca amfitrioană la Chefi la cuțite?

A fost o ipostază diferită, față de cum sunt eu obișnuită. La platou, unde sunt în elementul meu! Știu fiecare colțișor, fiecare reflector. Aici a fost ceva inedit și am avut puțin emoții pentru că este prima dată când facem un asemenea eveniment și un astfel de prânz. Emoțiile nu au fost doar din partea mea, ci și din partea chefilor. Dar și din partea concurenților care au fost nevoiți să gătească pentru oameni din showbiz, pentru vedete, pentru prieteni de-ai noștri apropiați. A fost un pic de presiune. Unii dintre concurenți au și spus că au resimțit emoțiile unei probe Chefi la cuțite. Așa a fost într-un fel sau altul. Dar mă bucur că oamenii s-au simțit bine, cel puțin așa mi s-a părut și așa s-a văzut.


Le-am apreciat preparatele…

Mă bucur tare mult. Era momentul ca mai multă lume să vadă talentul lor și să încerce pe propria piele ce știu băieții aceștia să gătească în farfurie.

Irina Fodor: ‘Debarasez, spăl vase și mă ocup de partea de deserturi. Acolo, Fodor nu se bagă deloc. Dar mie îmi place’

Tu gătești acasă? Ai timp?

Vrei să îți răspund sincer sau politicos?

Sincer.

Nu gătesc acasă. Nu am foarte mult timp la dispoziție. Când este nevoie o fac, pentru că știu să gătesc, dar nu sunt la un nivel, să știu să fac ‘fonfleuri’, vorba lui Chef Sautner, în farfurie. Gătesc clasic, românește de cele mai multe ori, în momentele în care ‘Fodorică’ nu gătește. Pentru că el este foarte pasionat de bucătărie. Nu-l obligă nimeni. Să nu cumva să-ți imaginezi că eu îl oblig să ne gătească. O face din pasiune. Trece prin toate bucătăriile lumii.


Știe să gătească și tradițional și internațional, și atunci nu prea avem loc în bucătărie amândoi. Eu îl ajut. Sunt un fel de ‘sub chef’ dacă vrei. Debarasez, spăl vase și mă ocup de partea de deserturi. Acolo, Fodor nu se bagă deloc. Dar mie îmi place. Știi de ce? Eu sunt mai fixistă de fel și acolo sunt cantități fixe. Dacă ai greșit ceva, nu mai iese bezeaua. Așa, preparatele le face după gustul familiei. Dacă ar gusta un chef, poate nu ar fi de acord cu cât piper am pus. Pentru că noi mâncăm foarte condimentat și iute. Dar nouă ne place și el gătește perfect pentru noi.


Irina Fodor: ‘Dacă am o vacanță la all inclusive, de două săptămâni, mă îngraș patru kilograme’

Cum te menții? Nu se vede că el gătește așa de bine

Cred că mă ajută gena, sincer. Nu fac nimic special. Nu fac niciun efort. Altfel funcționez la fel ca orice om normal. Dacă am o vacanță la all inclusive, de două săptămâni, mă îngraș patru kilograme. Dar sunt destul de activă în restul timpului. Vacanțele sunt destul de punctate în timpul anului și nu am cum să mă lăfăi pe o perioadă atât de lungă și cu atât de multă mâncare. Și atunci se păstrează acest echilibru, fără să fac nimic.


Am tras cu urechea bine? Ai spus că ai mâncat șarpe?

Da. Am mâncat. Eu sunt foarte curioasă atunci când vine vorba de gusturi. Și nu mă sperie aproape nimic. Nu contează ce este în farfurie. Dacă nu am mai mâncat, cu siguranță sunt curioasă să iau măcar o furculiță, ca să-mi satisfac curiozitatea. Și îmi rămăsese în cap că în Vietnam se consumă carne de șarpe. Și, deși am stat mult timp acolo, nu am găsit în niciun restaurant. Și mă tot văicăream colegilor că aș vrea să încerc, și în final au găsit la un localnic. Mi-au adus într-o casoletă, la pachet.

‘Dacă tot trăiesc pe pământul acesta, vreau să încerc de toate’

Poate este considerată o delicatesă?

Nu știu. Posibil. Ori s-au europenizat și ei și atunci nici ei nu mai mănâncă ce mâncau în trecut. Pentru că au descoperit alte lucruri, probabil. Dar a fost interesant. O combinație de pui și iarbă verde. Era un miros de iarbă cosită, verde. Ceva din mirosul acela și ceva din aroma de pui, așa mi s-a părut mie că ar fi. Deci, nimic grețos, nimic care să te facă să arunci casoleta. Dacă nu mi-ar fi zis că este carne de șarpe nu aș fi bănuit neapărat. Aș fi zis că este un curcan sau pui mai făcut. Pentru că avea o structură mai fermă, mai ațos.

Dar eu încerc de toate pe unde merg. Am mâncat și lăcuste și greieri, tot felul de gândăcei și insecte. Mănânc toate prostiile. Nu sunt rele. Dar nici nu e ca și când mă așez la film și îmi iau o pungă cu gândaci în loc de floricele dar am vrut să știu. Dacă tot trăiesc pe pământul acesta, vreau să încerc de toate.

Irina Fodor: ‘Fiica noastră are un nivel de energie mult peste al nostru, la 14 ani’

Și vara aceasta ce o să faci?

Vara aceasta o să filmăm Chefi la cuțite, sezonul 16, până prin iulie. În august ne rămâne timp de vacanță. Am zis să facem ceva și pe placul Dianei, care are un nivel de energie mult peste al nostru la 14 ani.

Are buletin?

Nu încă, pe 13 iunie avem programare și mergem să-și facă poza de buletin. Și pentru că ea are nivelul acesta ridicat de energie și își dorește să vadă lucruri și ca vacanțele să fie active, plecăm cu mașina. Nu facem genul de vacață clasică, în care ne așezăm și stăm acolo.

Plecăm cu mașina. O să plecăm spre Polonia. Am înțeles că sunt multe locuri de vizitat în natură, castele, am stabilit câteva puncte de vizitat. După care mergem spre Germania atât cât să nu ne ia o viață să ne întoarcem înapoi spre țară. Avem două săptămâni la dispoziție pentru asta.

Cine va conduce mașina?

Soțul meu va conduce și nu se plânge niciodată când vine vorba de condus pentru că îi place la volan. Merge și 10 ore non-stop fără probleme.

Succes și o vară frumoasă!

Mulțumesc.

Foto: Facebook, Antena 1.