Carina serveşte decisiv pentru victorie

Publicat pe

La 12 ani, Carina Bălaşa este una dintre cele mai talentate tinere jucătoare de badminton din România, multiplă laureată la campionatele naţionale în ultimii ani. A ajuns aici după ani petrecuţi la la antrenamente sau în cantonamente, totul pentru a atinge performanţele dorite, deloc modeste. Pentru talentul şi ambiţia de care dă dovadă zi de zi, Carina este noul caz selectat pentru a fi ajutat de Jurnalul de Fapte Bune.

 

foto buna2

 

Text: Gabriel Peneş

Fotografii: Gabriel Pătruţ

 

„E2 – E4'. Prima mutare de pe tabla de şah. Apoi, dacă adversarul nu realiza la timp, urmau rapid alte 3-4 mutări şi gata! Îl făceai mat! O să vă întrebaţi ce legătură are şahul cu povestea unei fetiţe talentate la badminton. Are, pentru că, pe când avea 8 ani, micuţa Carina Bălaşa tocmai câştiga o competiţie de şah organizată de CSŞ Oneşti.

 

„După concurs eram pe-afară, mă zbenguiam cu colegii, când un domn profesor a venit la mine şi m-a întrebat dacă n-aş vrea să fac badminton. Mă văzuse mai energică, probabil', povesteşte Carina în timp ce cu privirea urmăreşte fluturaşii loviţi cu sete de colegii de antrenament de la lotul naţional U 15 (sub 15 ani).

 

Respectivul profesor era, de fapt, Mircea Agapi, antrenor emerit, director al clubului din Oneşti, vicepreşedinte al Federaţiei de specialitate şi considerat „părintele badmintonului românesc'. O personalitate binecunoscută în lumea sportivă, care a pregătit-o la un moment dat pe însăşi Nadia Comăneci, despre care spune că „juca badminton cu mare plăcere'. Un om care şi-a făcut o adevărată profesiune de credinţă şi din a oferi, prin sport, prin badminton, o şansă ca aceea de care vorbeam la începutul articolului: şansa de a lupta cu un destin mai puţin generos, şansa de a-ţi crea unul diferit, mai bun.

 

Citeste continuarea AICI

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter