Drumul spre performanţă al 30 de copii excepţionali

Publicat pe

În ajunul lansării celei de-a doua ediţii a Jurnalului de fapte bune, am făcut un bilanţ al performanţelor celor 30 de copii intraţi până acum în program. Iar zecile de trofee obţinute de la primirea bursei și până acum demonstrează că sprijinul primit le-a dat aripi micuţilor.

 

 

foto

 

 

de Mirona Hriţcu

 

La doar patru ani de când a început să practice scrima la nivel profesionist, David Statie este deja multiplu laureat al diverselor competiţii de profil. Nivelul rezultatelor sale şi ambiţia de a a mânui floreta cu iscusinţa lui Athos, muşchetarul său preferat, au convins juriul Jurnalului de fapte bune şi, la începutul lunii mai, David a devenit cel de-al optulea bursier al proiectului.

 

O lună mai târziu, puştiul de 13 ani reuşea cel mai bun rezultat din palmares: două medalii de aur la Campionatul Naţional de Scrimă pentru copii, atât la proba de individual masculin, cât şi la concursul pe echipe. Mai micuţă ca vârstă, dar mânată de aceeaşi pasiune, floretista Amalia Dumitru a urcat pe cea de-a treia treaptă a podiumului de premiere la Concursul Internaţional de Floretă şi Sabie Plovdiv Cup 2015', desfăşurat la începutul acestei luni în Bulgaria. A mai urcat astfel o treaptă în ascensiunea sa spre o carieră comparabilă cu a Anei-Maria Brânză, sportiva după ale cărei performanţe se ghidează.

 

Drum deschis către competițiile internaționale

 

La fel ca și Amalia, cei mai mulți dintre copiii din program au un ideal în jurul căruia gravitează, un mentor pe urmele căruia vor să pășească, fie că este un personaj de ficțiune, un mare olimpic, un compozitor sau un antrenor. Pentru Maria Mihalache, micuța care la doar opt ani este cunoscută ca vârf de lance al dansului sportiv românesc, ghid este coregraful Mihai Petre, la a cărui școală de dans se pregătește de ani buni.

 

„În dans, Mariei i-a fost certificat nu numai talentul, ci şi puterea de muncă, ambiţia şi caracterul excepţional care au făcut-o să devină campioană', spune despre ea fosta vedetă de televiziune.

 

Maria s-a numărat printre primii bursieri ai Jurnalului de Fapte Bune, iar ajutorul bănesc astfel primit i-a permis să participe la German Open Championships, un concurs internațional desfășurat în Stuttgart la începutul lunii august. Își propusese ca, împreună cu partenerul său, să izbutească un loc 1, și a reușit,vitrina sa de trofee îmbogățindu-se acum cu o medalie de aur la categoria lor de vârstă.

 

Vezi continuarea AICI 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter