În proba vieţii, Roberta aterizează în picioare

Publicat pe

Gimnastica românească se află într-un punct de răscruce, după ce, în toamnă, lotul de fete a părăsit Campionatul Mondial cu cel mai slab rezultat din ultimii 40 de ani. O nouă generație se ridică însă în spate. Iar dintre fetiţele care se pregătesc să reînvie gloria sportului care a adus cele mai mari satisfacţii României, Roberta Radu face o figură aparte.     

 

roberta

 

Agitație și forfotă mare în sala de sport a școlii 24 din Capitală. 24 de fetiţe ca nişte păpușele îmbrăcate în mov zboară, mărunte și emoționate, dintr-o parte a sălii.Cu fruntea sus și picioarele întinse ca un arc, sar, se răsucesc în aer și aterizează sigur sau ezitant. Nu contează, sunt încă în timpul repetițiilor pentru spectacolul pe care, peste câteva minute, îl vor ține în fața părințlor adunați ciorchine pe marginea încăperii.

 

Execută cu grație și coordonare elemente tehnice la sol, adesea cu grad mare de dificultate. Piruetă, salt dublu, roată, linie acrobatică spre înainte și spre înapoi.Încă o dată și încă o dată,până când cele două antrenoare, Mariana Câmpeanu-Silișteanu și Adriana Mușat, le fac semn că sunt gata, încălzite, pot începe. Se dă drumul la spectacol, iar puștoaicele își fac intrarea pe All I Want For Christmas Is You', în aplauzele entuziasmate ale familiilor. Una dintre fetițe, Roberta Radu, de doar 8 ani, are galerie numeroasă: în public se află nu numai mama, Daniela, ci și nașii, care îi poartă de grijă ca de propriul copil, și o prietenă bună a mamei, atentă să filmeze integral spectacolul – pentru Andreea, sora mai mare cu trei ani a Robertei, nevoită să lipsească azi pentru a se pregăti la olimpiada de geografie.

 

Sunt prezentate, una câte una, toate fetițele.

 

Acest copil poate ajunge o mare valoare. Dacă va continua să fie la fel de sănătoasă și de muncitoare, sperăm ca peste ceva ani să o vedem participând la marile competiții mondiale', spune Mariana Câmpeanu când vine rândul Robertei.

Citeste continuarea AICI

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter