Mica balerină care vrea să cucerească lumea mare a baletului

Publicat pe

Ca mai toate fetiţele de o şchioapă, Alina Sorescu îşi dorea de mică să ajungă balerină. Primii paşi în acest sens i-a făcut abia pe la nouă ani, când o sală de balet a fost deschisă în micul său orășel. A fost prima care s-a înscris. Acum, este printre primele balerine de vârsta ei din ţară.

 

1

 

de Cătălin Schipor

 

Alina Ioana Sorescu are 14 ani și chiar dacă face balet de doar șase ani, a reușit performanțe pe care nu le ating alte fete ce au început acest dans de la vârste mai fragede. „Dansa de mică, la noi în toată lumea are această pasiune. Eu dansam și când eram însărcinată cu ea, povestește râzând mama Alinei, Mihaela, de la geamul casei din Techirghiol.

 

„Oricine o vede îşi dă seama că atunci când dansează, transmite emoție, se dăruiește întru totul momentului. Are un talent nativ pentru artă şi sporturi, iar dansul le combină armonios pe amândouă.

 

2

 

Îşi aminteşte cum încă din primii ani din viață îşi însoțea sora mai mare, Alexandra, la un ansamblu de dansuri turcești din localitate, Sureya, unde a început și ea să apară pe scenă pe când avea patru ani. A încercat și dansuri de societate, şi dansuri populare, ba chiar și handbal. În sufletul ei, însă, tânjea după balet, chiar dacă îşi pierduse speranţa că va ajunge să meargă vreodată pe poante, din cauza distanţei faţă de Constanţa şi a costurilor de transport, pe care familia nu le putea acoperi. Doar că soata i-a făcut o surpriză plăcută.

 

„Aveam 9 ani când am auzit că deschide cineva o sală de balet la noi aici. Am fost prima acolo, își aduce aminte Alina.

 


După doar un an de balet, în clasa a V-a a fost admisă la Colegiul Național de Arte „Regina Maria din Constanţa, la clasa de coregrafie. Pasiunea și dăruirea cu care dansa au compensat lipsa de experienţă, şi în scurt timp se număra deja printre cele mai bune eleve. I-a atras astfel atenţia profesoarei Carmen Chilea, directoarea adjunctă a Colegiului, cu care a început să o pregătească intens. Acum, se antrenează timp de 14 ore pe săptămână. În general, pleacă de acasă la 10 dimineaţa şi ajunge seara după 7, iar pauză de la antrenamente face doar în zilele de duminică – dar și atunci mai repetă acasă în scurtele pauze de învățat la materiile de la școală.

 

Citeste continuarea aici

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter