Nadia Comăneci, mesaj emoționant de Ziua Națională a României: "Am moștenit încrederea în puterea noastră de a trece peste toate greutățile"

Publicat pe

Pe 1 Decembrie, Nadia Comăneci a transmis un mesaj emoționant pentru români de Ziua Națională a României. Deși este plecată de mai bine de 30 de ani din țară, reputata gimnastă nu și-a uitat originile și vorbește cu mândrie despre țara ei.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Nadia Comăneci a transmis azi un mesaj de Ziua României pentru toți românii. Zeița de la Montreal, cum a fost supranumită, a dus numele României pe cele mai înalte culmi, în urmă cu 46 de ani, aducând bucurie și mândrie în inimile compatrioților ei, în niște vremuri de tristă amintire. Aflată peste Ocean, reputata gimnastă a transmis un mesaj în ziua în care românii de pretutindeni își sărbătoresc Ziua Națională.

Nadia Comăneci, mesaj emoționant de Ziua Națională a României: "Am moștenit încrederea în puterea noastră de a trece peste toate greutățile"Nadia Comăneci, mesaj emoționant de Ziua Națională a României: "Am moștenit încrederea în puterea noastră de a trece peste toate greutățile"

Nadia Comăneci, mesaj emoționant de Ziua Națională a României

Ziua Marii Uniri, celebrată la 1 Decembrie, marchează unirea Transilvaniei, Basarabiei și a Bucovinei cu Regatul României, în 1918. Momentul a fost sărbătorit cu parade militare și festivități în orașele importante ale țării, însă sentimentul de iubire față de țară nu se stinge nici de la mii de kilometri distanță, unde românii din diaspora trăiesc și simt românește.

Citește și: Nadia Comăneci gătește românește în SUA. Care sunt mâncărurile ei preferate

Citește și: Cum a sărbătorit Nadia Comăneci 45 de ani de la primul 10 din istoria gimnasticii. A îmbrăcat iar costumul de campioană

Citește și: Detalii șocante despre relația dintre Nadia Comăneci şi Nicu Ceauşescu, în presa italiană: „Nu era dragoste în pat, ci autentice violuri și tortură!

Citește și: Culisele unei povești de dragoste controversate! Ion Dolănescu și Nadia Comăneci ar fi fost la un pas de căsătorie:'S-au întâlnit prima dată la un restaurant din Capitală'

Printre cei care au marcat azi acest moment important pentru români se numără și reputata gimnastă Nadia Comăneci, care a ținut să le transmită românilor un mesaj de ziua națională.

„Cu siguranță noi, românii, avem încrederea în mai bun și mai bine. Am moștenit încrederea în puterea noastră de a trece peste toate greutățile și momentele grele. Să sărbătorim această zi și să ne amintim că puterea este în noi. La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români!, este mesajul transmis Nadia Comăneci, pe pagina sa de Facebook.

Nadia, sportiva care a obținut prima notă de 10 din istoria gimnasticii

Nadia Comăneci era doar o copilă când a devenit Zeița de la Montreal, în anul 1976. Atunci a reușit să obțină prima notă de 10 din istoria gimnasticii. Tabela nici măcar nu era programată pentru o astfel de situație. Când Nadia a primit nota de 10, pe tabelă s-a văzut punctajul 1,00. Ulterior, gimnasta a devenit cea mai medaliată sportivă din istoria României.

„Îmi amintesc că în acel moment tot ce îmi doream era să îmi fac exercițiul cât mai bine, fără greșeală, ca și la antrenamente. În clipele în care se afișa prima notă de 1.00, cum arăta tabela care nu era pregătită pentru o notă de 10, eu eram concentrată pe următorul aparat… Atunci nu am înțeles exact ce se întâmplă, importanța acelei note', a mărturisit Nadia Comăneci pentru Fanatik.

Nadia Comăneci este câștigătoare a cinci medalii olimpice de aur. Este considerată a fi una dintre cele mai bune sportive ale secolului XX și una dintre cele mai bune gimnaste ale lumii, din toate timpurile, „Zeița de la Montreal, prima gimnastă a epocii moderne care a luat 10 absolut.

Este primul sportiv român inclus în memorialul International Gymnastics Hall of Fame.

La 14 ani, Comăneci a devenit o stea a Jocurilor Olimpice de Vară din 1976 de la Montreal, Québec. Nu numai că a devenit prima gimnastă care a obținut scorul perfect de zece la olimpiadă (de șapte ori), dar a și câștigat trei medalii de aur (la individual compus, bârnă și paralele), o medalie de argint (echipă compus) și bronz (sol). Acasă, succesul său i-a adus distincția de „Erou al Muncii Socialiste, fiind cea mai tânără româncă distinsă cu acest titlu.

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter