Română, fizică, desen? Luana excelează la toate!

Publicat pe

Constănţeanca Luana Profor, în vârstă de 15 ani, visează să devină un arhitect de succes şi să poată proiecta clădiri ecologice. Acum, dorinţa sa este mai aproape de a i se împlini, cu sprijinul bursei primite în cadrul Jurnalului de fapte bune.

 

SKP_2331.NEF

 

Luana desenează de când se ştie şi altfel nu şi-ar vedea viaţa. Cum era de aşteptat, astăzi, elevă în clasa a VIII-a, învaţă la secţia Desen a Colegiului Naţional de Arte Regina Maria din Constanţa. A început să studieze în amănunt schiţe şi ceramică la Palatul Copiilor, pe când avea doar cinci ani. În clasa a III-a câştiga primul premiu, urmat apoi de alte zeci de diplome, dintre care cea mai importantă a fost la Concursul Naţional de Arte Plastice Hans Hermann, secţiunea grafică, unde a luat premiul I. A fost copleşitor, mai ales pentru că juriul era format din membri ai Uniunii Artiştilor Plastici, iar recunoaşterea lor a însemnat enorm pentru mine', mărturiseşte adolescenta.

 

Copilul bun la toate

 

În puţinul timp în care nu desenează, Luana cochetează şi cu partea de creaţie literară, reuşind performanţe şi la acest capitol – de pildă, premiul II la Olimpiada judeţeană de limbă, comunicare şi literatură română. Apoi, deşi nu ai crede că se împacă foarte bine cu latura ştiinţifică, fetiţa a fost premiată cu Diploma Newton la Concursul de Creativitate în Fizică şi Tehnologii Ştefan Procopiu', constând într-un proiect, Ochiul uman, în cadrul căruia a realizat în totalitate, manual, zeci de desene şi schiţe.

 

Citeste continuarea AICI

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter