Un violoncel nou pentru un talent uriaş

Publicat pe

Cristiana-Andreea Damian este cel de-al nouălea bursier al campaniei Jurnal de fapte bune'. Până la 17 ani, măiestria cu care struneşte cu arcuşul violoncelul i-a fost deja răsplătită cu zeci de premii. În tot acest timp, familia i-a stat alături, încercând din răsputeri să facă faţă nevoilor Cristianei – dintr-un singur salariu însă, aceasta este o sarcină imposibilă.

 

violoncel1-400x400

 

Cristiana locuieşte într-un bloc din Bucureşti ca atâtea altele. Şi totuşi ceva se simte diferit odată ce intri în apartamentului familiei Damian: ordinea impecabilă şi miile de cărţi ce împânzesc casa dau de înţeles că aici stau oameni erudiţi, deloc străini de performanţe intelectuale înalte. Pe fetiţă am întâlnit- o în camera ei, studiind partiturile pentru viitoare concursuri şi spectacole. Îşi doreşte din tot sufletul să se întoarcă acasă cu noi premii întâi, dar violoncelul, un bătrânel' de 60 de ani, a început să nu mai facă faţă.

 

Cineva mi-a dăruit acest instrument şi a trebuit să facem eforturi mari să-l restaurăm, am investit aproape 2.000 de lei şi, din păcate, tot nu este de ajuns. Şi-mi este tot mai evident că posibilitatea de a-mi cumpăra unul nou nu există', spune Cristiana.

 

Cu toate acestea, a reuşit să adune în scurt timp zeci de premii, a devenit membră a cvartetului de succes Adolescentin', a susţinut recitaluri după recitaluri şi concerte nenumărate.

 

Citeste continuarea AICI

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter