Alina Puşcaş – Primele fotografii cu Alex şi Melissa

Nici n-am apucat bine să ne obișnuim cu frumoasa prezentatoare în postura de mămică, că ne-a și lovit cu vestea unei noi sarcini. Am făcut cunoștință în premieră cu Melissa (trei luni), mezina familiei, și am aflat cum e viața în patru la Alina Pușcaș acasă.

 

Toată lumea a fost luată prin surprindere de vestea noii sarcini. Și pentru voi doi a fost la fel?
Eeee… Nu cred că a fost atât de surprinzătoare vestea, pentru că eu spusesem de atâtea ori că ne dorim o familie mare, dar probabil a fost totuși așa deoarece s-a nimerit ca noua sarcină să fie atât de apropiată de prima naștere. Pentru noi a fost cumva planificată cea de-a doua sarcină, pentru că am renunțat la metodele de contracepție, în speranța că, în cursul anului, voi rămâne din nou însărcinată. Surpriza a fost că asta s-a întâmplat după doar două săptămâni! Această veste minunată a venit la o zi de la înmormântarea tatălui lui Mihai, lucru care a îmblânzit serios starea pricinuită tuturor de nefericitul eveniment.

Eu cred că este o situație ideală pentru cei doi copilași, care vor crește foarte frumos împreună. Pentru noi, părinții, cel puțin perioada asta de început, până se pune și cea mică pe picioare, este ceva mai complicată.
Cum a decurs sarcina, în comparație cu prima? Iar ai muncit până în ultima lună?
Ei bine, de această dată sarcina a debutat ceva mai puțin plăcut. Am simțit-o de la bun început, cu stări de somnolență, oboseală, greață, ușoare dureri abdominale, poftă incredibilă de mâncare. Nu ca la prima sarcină, pe care am simțit-o realmente pe la șapte luni. Dar am scăpat destul de ușor, pentru că, după primele trei luni, au început să dispară toate. Și da, și de această dată m-am încăpățânat și am filmat la „Te cunosc de undeva!“ până în penultima săptămână de sarcină. Nu mi-a fost deloc ușor, dar a meritat! Am revenit imediat și am dus emisiunea până la capăt.
Cum a reacționat Alexandru când și-a văzut surioara și cum se poartă cu ea acum? La shooting a fost foarte tandru, a pupat-o pe cap, dar îmi imaginez că are și episoade de gelozie…

Daaaa, puștiul Alexandru e un sensibil și un iubăreț. Chiar m-am mirat că a pupăcit-o pe Melissa atât de lejer de față cu toată lumea. Dar mai sunt și momentele de gelozie, când o trezește intenționat, lovind coșulețul sau izbind cu putere toate jucăriile ce-i pică în mână. La început, Melissa s-a trezit și cu palme peste cap, dar nu mai este cazul, de mult timp. Acum a acceptat-o, îi cere prezența, o caută, o pupăcește.
Cum e Melissa, în comparație cu fratele ei?
Este foarte cuminte! Mănâncă, doarme, veghează și plânge, în general, numai cu motive clare. Eu mă așteptam să fie opusul lui Alexandru (pentru că toată lumea îmi spunea că al doilea copil se va „răzbuna“ dacă primul a fost cuminte), dar iată că am fost din nou norocoși și avem parte de doi copii cuminți, dar plini de energie.
Ești mai relaxată la al doilea copil?
Da! Sunt mult mai relaxată, pentru că acum știu exact ce am de făcut în fiecare situație. Mi-e mult mai ușor acum, când am de stat numai cu Melissa. Când trebuie să stau cu amândoi… se declanșează haosul.
La Alex, e perioada creșterii dinților, la Mellisa, colicii. Apuci să dormi noaptea?
Da, uite, tocmai îți anticipasem următoarea întrebare. (râde) Mă descurc, pentru că nu prea am de ales. Perioada cu dințișorii a început mai în forță pentru Alexandru, exact când Melissa avea o lună, lucru care ne-a complicat puțin existența, pentru că nu aveam suficiente mâini să îi liniștesc pe amândoi în același timp. Totuși, am avut noroc, pentru că nici Alexandru, nici Melissa nu au făcut colici. Acum, Alexandru are programul de noapte foarte bine conturat: somn de la 20.30 la 8.30/9.00. Cu cea mică e puțin mai complicat, pentru că se trezește la ora 4.00 și la 7.00, iar de la 7.00 până pe la 9.00 nu mai adoarme. Evident că eu sunt cea care se trezește la aceste ore minunate, așa că sunt destul de obosită, dar dacă nu ar fi așa, aș mai simți emoția creșterii lor?
Mihai cum e? Bănuiesc că în al nouălea cer, având în vedere că are băiat și fată!
Mihai este foarte fericit și se simte norocos pentru că, iată, are parte de o pereche minunată! Dar este și panicat uneori, mai ales atunci când suntem doar noi doi cu cei mici. Așteaptă cu nerăbdare să crească și cea mică, să poată avea o comunicare mai clară și să nu-i mai fie teamă să o schimbe (e culmea)!
Mai aveți timp doar pentru voi doi?
Hmmmm… Suntem tinerei și părinți ușor nonconformiști, așa că, atunci când vrem, ne facem întotdeauna timp doar pentru noi, chiar dacă și pentru câteva ore.

Din nou ai intrat într-o formă de invidiat imediat ce ai născut. Cum reușești?
Eeeee… Mă păcălești! Ce urmărești? (râde) Mai am de dat jos vreo trei kilograme și o perioadă mai serioasă de tonifiere la sală. Nu mi-am revenit la fel de ușor ca după prima sarcină, dar nici nu mă plâng. Mai am de tras puțin ca să ajung să fiu așa cum eram înainte de cele două sarcini.
Care e semnificația numelor fetiței și ce alte nume au fost pe lista scurtă?
Au existat mai multe nume ca variante: Smaranda, Maria, Carla, Ilinca. Melissa vine din grecesul Meli care înseamnă Miere. Așadar, o dulceață de fetiță, iar Antonia înseamnă ceva frumos, neprețuit, așadar numele ei combinat este „miere neprețuită“. Tare frumos!

 

ALINA BĂISAN Foto ȘTEFAN DANI

Stilist: SILVIA CRISTESCU
Asistent stilist: OLIVIA STOICA
Coafură: ALEX CLAUDIU SÂRGHE
Machiaj: ALEXANDRA CRĂESCU
Vestimentație: Maria Lucia-Hohan, Manokhi, Manon Chemise, Andra Andreescu, Lucian Rusu
Accesorii: H&M, Aldo (magazinul Tezyo)
Fotografiile au fost realizate la
showroom Natuzzi. Mulțumim pentru sprijin!

 

Citeste si:

Alina Puscas a devenit mama pentru a doua oara. Primele fotografii cu fetita ei!

Alina Puscas – Nu aduce anul ce aduce barza

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe viva.ro