Horia Brenciu este unul dintre cei mai longevivi, talentați și complecși artiști din România, care a trecut cu succes de la televiziune la actorie și la muzică de-a lungul unei cariere de peste 25 de ani.

  • Data nasterii 27
  • Locul nasterii Brașov
  • Inaltime 1, 85 cm
  • Culoarea ochilor Căprui
  • Copii Împreună cu Alice Dumitrescu, Horia are o fetiță, Mina, născută în 2012, un băiețel adoptat în 2016, pe când avea doi ani, și două fete din legăturile anterioare ale lui Alice, Andreea și Maria.
  • Mariaje/Relatii Horia Brenciu este căsătorit din 2014 cu producătoarea de televiziune Alice Dumitrescu
  • Facebook Vezi profilul
  • Instagram Vezi profilul
  • Site Vezi site-ul

Horia Brenciu studii


Horia Brenciu a absolvit Colegiul Național „Andrei Șaguna' din Brașov și Academia de Teatru și Film din București.

Cariera lui Horia Brenciu

Anul 1993 a marcat începutul carierei în televiziune a lui Horia Brenciu,  fiind anul în care devine colaborator TVR, unde prezinta până în 1998 formatul de mare succes Robingo, urmat de emisiunile Tip Top Minitop, Kiki RikiMiki, Ora 6 fix si Sarabanda. În anul 2000 Horia Brenciu se mută la Antena 1, unde prezintă pe rând emisiunile 'Neața', 'Neața în Epoca de Piatră' și 'Gong Show', până în 2003. Ulterior, vreme de un an, își continuă cariera de prezentator la Național Tv, pentru formatul Bingo Liberty. În 2006 are parte de prima sa experiență ca actor, prin intermediul serialului 'Om sărac, om bogat'. În 2011 a început pentru artist era emisiunilor-concurs, fiind cooptat de Pro TV ca antrenor la 'Vocea României', apoi ca jurat la 'Te cunosc de undeva' (Antena 1) și apoi, în același rol, la 'X Factor',

Anul 2002 a reprezentat un pas important pentru Horia Brenciu, când pune bazele proiectului muzical HB Orchestra, pas urmat de lansarea primului album în 2007, '35'. Proiectul a continuat să evolueze, în prezent trupa având numeroase concerte în țară, inclusiv la Sala Palatului.

Familia lui Horia Brenciu

Horia Brenciu a avut o copilărie fericită, umbrită însă de moartea prematură a mamei lui, răpusă de cancer pe când acesta avea doar 11 ani. Tatăl său a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a suplini lipsa mamei.

Cea mai importantă poveste de iubire a lui Horia Brenciu e cea cu omul de televiziune Alice Dumitrescu, pe care a întâlnit-o prima dată în 1995 și cu care a aprofundat legătura la filmările 'Om sărac, om bogat', unde aceasta era producător. Cei doi s-au căsătorit în 2014 și au împreună o familie frumoasă și numeroasă, formată din fiica lor, Mina, un băiețel adoptat, Toma, și cele două fete ale lui Alice din căsnicii anterioare, Andreea și Maria. Alice este cu cinci ani mai în vârstă decât Horia.

 

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter