Sorin Bontea este unul dintre cei mai apreciați chefi din România, iar în prezent este membru în juriul Chefi la cuțite, show-ul culinar de la Antena1. Totodată, Chef Sorin Bontea a acceptat și provocarea Asia Express 3, fiind unul dintre concurenții care vor încerca să supraviețuiască în Filipine și Taiwan cu doar 1 euro pe zi.

  • Locul nasterii București
  • Copii Are doi copii, Miruna și Iulian.
  • Mariaje/Relatii S-a căsătorit în 1994.

 

Chef Sorin Bontea STUDII

Dragostea pentru bucătărie i-a fost insuflată lui Sorin Bontea de mama sa, care a fost bucătăreasă la o grădiniță din București și el era singurul din familie care o ajuta atunci când gătea acasă.

A descoperit bucătăria încă de la 16 ani, când s-a angajat ajutor de bucătar și făcea unele dintre cele mai grele munci din domeniu: curăța cartofi și ceapă și căra marfa. Recunoaște că primii bani, făcuți în urma unei munci fizice colosale, îi cheltuia cu fetele, dar dădea și în casă pentru că, spune el, „aşa era la noi'.

Pe când satisfăcea stagiul militar a gătit timp de o săptămână pentru 800 de soldaţi.

„Când aveam 18 ani nu prea erai lăsat să gândeşti. Deşi în adâncul sufletului visam să descopăr bucătăria şi să o trăiesc prin toţi porii, să cunosc culturi gastronomice diferite, să aflu specificul fiecărei ţări, să călătoresc, pe vremea aceea singurul gând pragmatic era să ajung director de complex sau şef de unitate. Cam atât de îngrădite erau visurile unui tânăr, spunea Sorin Bontea, citat de adevarul.ro.

„Uşor, uşor, a început să îmi placă şi m-am hotărât să fac o carieră din asta', povesteşte juratul Sorin Bontea.

 

Chef Sorin Bontea CARIERĂ

 

Despre începuturile sale în bucătărie, Chef Bontea recunoaște că primii ani au fost extrem de grei, iar pentru a avea succes în acest domeniu nu este nevoie doar de studii, ci și de talent nativ. „Să fii făcut pentru asta!', spune juratul Chefi la cuțite.

Și-a dat seama de asta atunci când a gătit unor prieteni „hamsie crocantă pe scobitoare, așa era moda pe vremea aceea, prin anii `80' și a fost extrem de apreciată.

Între timp a ajuns să gătească pentru Van Damme, Nicolas Cage, pentru echipe de fotbal – Manchester, Liverpool –, Hagi sau Gică Popescu.

Debutul în televiziune s-a întâmplat când se aștepta cel mai puțin. Pregătea micul dejun când a primit telefonul prin care era invitat la castingul de la Antena 1.

Se vede în bucătărie „până la pensie și un pic după!'.

 

Chef Sorin Bontea FAMILIE

 

Chef Bontea este căsătorit de 25 de ani. Și-a cunoscut soția în 1989, când avea 18 ani, în Parcul IOR și primul preparat pe care i l-a gătit a fost un mușchi de vită. S-au căsătorit în 1994 și au doi copii, Miruna și Bogdan, dar nu-și dorește să-i calce pe urme pentru că „este o meserie foarte grea', care nu te lasă să te bucuri de Crăciun, Revelion sau Paște cu familie.

Miruna are 16 ani și visează să ajungă un cofetar de succes, ea fiind persoana din familia lor care se ocupă de deserturi. Altfel, soția este cheful din casa lor, Sorin Bontea gătind doar atunci când ai lui vor să guste un preparat anume, a cărui rețetă o stăpânește doar el.

Și dacă Miruna calcă pe urmele tatălui său, Iulian, fiul chef-ului are o pasiune care nu are nici o legătură cu meseria lui Sorin Bontea. Iulian are 22 de ani și face box, fiind susținut la competițiile sportive de toată familia. Tânărul pugilist al familiei Bontea e pasionat și de karting.

 

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter