Florin Dumitrescu este unul dintre cei mai talentați bucătari din România, cunoscând celebritatea în calitate de jurat la 'MasterChef' și apoi la 'Chefi la cuțite', showul de la Antena 1 unde face senzație alături de Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu. Florin Dumitrescu are o experiență de viață spectaculoasă, după ce și-a început cariera la 14 ani.

  • Data nasterii 01.08.1987
  • Locul nasterii București
  • Culoarea ochilor căprui
  • Copii Doi copii
  • Mariaje/Relatii Este căsătorit din 2014 cu Cristina Sima
  • Facebook Vezi profilul
  • Instagram Vezi profilul

Florin Dumitrescu studii


Florin Dumitrescu a făcut o școală cu profil sportiv, iar din clasa a doua s-a axat pe polo, jucând pentru Steaua. Cu timpul, a ajuns să înregistreze succese notabile, devenind de câteva ori campion național și municipal. În 2002, a primit titlul de Cetățean de Onoare al Sectorului 5. Florin Dumitrescu nu are studii universitare.

Florin Dumitrescu carieră

Florin Dumitrescu și-a descoperit pasiunea la 14 ani, după ce a fost impresionat de o emisiune tv unde un chef italian preparase o farfurie cu spanac. Ajutat de tatăl său, imediat după s-a angajat ca ajutor la un restaurant din București, unde salariul era de 100 de dolari. În doar trei ani, Florin Dumitrescu a câștigat o experiență colosală în bucătărie. 'Eu, la 17 ani, câştigam de trei ori mai mult decât mama. Ea avea salariul 8 milioane de lei (n.r. – vechi), iar eu luam 25 de milioane, lucram în două restaurante. Aveam un salariu uriaş pentru vârsta mea, mai mulţi bani decât puteam cheltui', a declarat Florin Dumitrescu pentru Adevărul. În 2007, a decis să plece în Italia, pentru a se perfecționa în arta gastronomiei.

'Lucram în Italia într-un restaurant unde făceam singur 800 de porții de paste: 400 pe prânz, 400 pe cină. Am plecat de acolo și am ajuns într-un hotel unde doar eu și șeful bucătar făceam mese pentru 250 de persoane. Totul ține de matematică și planificare', relata celebrul chef într-un interviu pentru Adevărul. După trei ani, s-a întors în România, devenind Chef-ul unuia din cele mai renumite restaurant din București.

În anul 2012, Florin  și-a făcut debutul în televiziune, la Pro Tv, cu emisiunea 'Masterchef', avându-i colegi, în calitate de jurați, pe Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu. La vremea aceea cel mai tânăr jurat 'Masterchef' din lume, a devenit rapid celebru pentru firea sa spontană și explozivă. În anul 2016, cheful a schimbat televiziunea, devenind jurat alături de aceeași colegi în show-ul culinar 'Chefi la cuțite', de la Antena 1.

Chef Dumitrescu este autorul a două cărți de bucate: 'Gătește cu mine', lansată în 2016 și 'Românește. Punct și de la capăt', lansată în 2019.

Florin Dumitrescu viața personală

Florin Dumitrescu a început o relație cu Cristina Sima în anul 2010, iar în 2014 cei doi au devenit soț și soție. Cei doi s-au cunoscut la restaurantul unde juratul 'Chefi la cuțite' lucra atunci, iar Cristina venise să facă un material pentru blogul său.

În iunie 2013 s-a născut primul copil al cuplului, Ava Elisabeta, iar în aprilie 2015 a venit pe lume și Mia. Chef Florin  are o relație specială cu fetițele sale și a creat special pentru soția lui un desert delicious, pe care l-a numit Pomme du Sima.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter