Florin Dumitrescu – Pictorial de poveste cu familia

Publicat pe

Venirea pe lume a celei de-a doua fetițe (Mia Victoria) a lui Florin și a Cristinei Dumitrescu a completat frumos tabloul familiei lor. Acum, la câteva luni după fericitul eveniment, cei patru sunt protagoniștii unui pictorial de poveste, în exclusivitate pentru VIVA!

 

În mod curios și cumva condus de o ambiție involuntară am căutat răs­punsul la o întrebare pe care am des­coperit-o întâmplător chiar pe site-ul lui chef Florin Dumitrescu: Ce face un bucatar atunci când nu gateste? La TV, și-a construit treptat un personaj a cărui conștiință emoțională pare impenetra­bilă. Ca și cum între el și concurenții emisiunilor de gătit la care a fost ju­rat ar exista un zid. În timp ce discut cu el și cu soția lui, Cristina, îmi dau seama că în preajma ei acest personaj exigent nu-și găsește loc. Ei bine, în sânul familiei, Florin este răsfățatul casei și, desigur, părintele responsabil cu distracția. Totodată, veghează asu­pra prințeselor lui și își încarcă bateri­ile la maximum atunci când primește ,,pupicuri și îmbrățișări de la ele.

 

Sunteţi la al doilea copil. Ce urmea­ză? Credeți că a avea copii creează dependenţă?

Cristina: Urmează să ne bucurăm de ele. Nu ne-am propus să avem mai mulţi copii, momentan. Suntem im­plicaţi în creşterea celor două micuţe şi ne dorim să fim nişte părinţi pre­zenţi. Dar, este adevărat. Copiii te fac să îţi doreşti şi mai mulţi copii.

 

Florin, ai asistat la naştere? Cum a fost acum 7 luni când a venit Mia în familia voastră?

Florin: Nu am asistat la naştere. Am o frică ciudată de ace şi sânge. Nu cred că aş fi suportat să văd procesul unei naşteri prin cezariană. În schimb, am avut destule emoţii afară, pe hol. Am tot alergat de colo colo cu Ava în braţe. Ea era singura capabilă să mă liniştească. O ţineam în braţe ca să îmi mai ia din emoţii. Este greu… Să stai pe holuri, să aştepţi şi să te rogi să fie amândouă bine.

 

Îmi dau seama că numele fetiţelor voastre, Ava Elisabeta şi Mia Victo­ria, au o încărcătură simbolică. Ce v-a inspirat în alegerea lor?

F: Elisabeta este prenumele mamei Cristinei şi, totodată, al străbunicii mele. Iar Victoria este numele naşei mele care a avut grijă de mine cât am fost copil. Celelalte două prenume mai scurte, Ava şi Mia, le-am ales pentru că au o rezonanță anume și ne plac. Mai mult decât atât, fetele poartă nu­mele meu de familie care este foarte lung și am încercat să-l alternăm cum­va și cu un prenume mai scurt.

C: Ava este de la Ava Gardner, iar pentru Mia, ne-am inspirat din titlul unei melodii care ne place nouă foarte mult, „Mia de la Aerosmith.

 

Florin, eşti tată de fete sau „tată de prinţese, aşa cum îţi place să îţi spui. Care este partea grea şi care este partea uşoară în ecuaţia asta?

Momentan suntem în partea uşoară a procesului de creştere a prinţeselor! Sunt două prinţese de care m-am în­drăgostit din prima zi şi pentru care am promis că voi face tot ce îmi stă în putinţă să aibă o viaţă uşoară şi fru­moasă. Sunt încă micuţe şi mă bucur că încă sunt eu cel răsfăţat în casă, cu pupicuri și cu îmbrăţişări. Partea grea vine mai târziu, când cresc… devin domnişoare… Prefer să nu mă gândesc încă la ce urmează. Mă bucur de ele acum când suntem doar eu şi Cristina centrul universului lor.

 

Pe măsură ce cresc cu cine încep să semene?

F: Ava seamănă cu mine fizic şi are comportamentul Cristinei. E delicată, finuţă, încăpăţânată şi are o eleganță înnăscută. Pe când Mia, seamănă cu mama şi bunica Cristinei, dar are tem­peramentul meu.

 

Cristina, ce înveţi de la copiii tăi? Cum te simţi?

C: Pentru mine, este o experienţă extrem de frumoasă. Îi spuneam zilele trecute lui Florin că dacă ştiam ce înseamnă să ai copii, aş fi avut curajul să devin mamă mai devreme. Doar cine are copii ştie despre ce vorbesc. Noi am avut norocul să avem doi copii cuminţi, cu o energie atât de bună! Experienţa asta m-a făcut cu siguranţă un om mai calm, cu mai multă răbdare. Am devenit un om mai bun. Ava este extrem de sensibilă, dar are un comportament de persoană inde­pendentă, sigură pe ea, deşi are nevoie de foarte multă atenţie. Mia este foarte iubitoare și zâmbăreaţă. Adoră să fie pu­pată și îmbrăţişată, dar în fond e foarte puternică şi bătăioasă. Sunt diferite, dar foarte cuminți amândouă. Chiar dacă e mai greu puţin cu doi copii mici, trebu­ie să-ți asumi câteva responsabilități și sarcini. Ca de exemplu, momentele în care cari foarte multe genţi după tine, indiferent că pleci din oraş pentru o zi sau pentru o lună, dar când le vezi cum evoluează, când îţi cântă primul cânte­cel, când îţi zâmbesc noaptea după ce se trezesc dintr-un coșmar, dar ţi-au văzut chipul şi s-au liniştit… Chiar nu cred că se poate descrie în cuvinte ce simt.

 

Mai ai energia necesară pentru creşterea micuţei Mia, aşa cum ai avut-o pentru Ava?

C: Şi când nu o am, cumva tot fac rost de ea. (râde) Cu Ava, am trecut prin toate stările şi etapele primului copil. Eram mai panicoşi și stresaţi. Dacă i se muta o şuviţă ne întrebam dacă e bine sau dacă nu ar trebui să facem altfel. Acum, cu Mia este mai simplu, pentru că deja am parcurs toate aceste etape o dată şi mi-e mai uşor să iau decizii înţelepte.

 

Se simte Florin în minoritate în pro­pria casă? Este sub dominaţia voastră, a fetelor?

C: Florin e răsfăţatul casei! Acum se bu­cură de toată atenţia lor. Când ajunge acasă şi alergăm toate să ne ia în bra­ţe, e cel mai fericit. Probabil, când vor ajunge fetele la vârstă adolescenţei o să fie mai greu. Trei femei, cu toane şi hai­ne multe… nu cred că va fi uşor.

 

Cum arată viaţă voastră după 5 ani de relaţie şi doi copii? Ce s-a schimbat, ce a rămas la fel?

F: Suntem împliniţi, în sfârşit. Nu ştiu cum am reuşit să trăim fără copii atât de mult împreună şi sincer, mi se pare că totul s-a schimbat în bine. Ele ne echilibrează, ne completează și ne liniş­tesc. Nu pot compara cu nimic dimi­neţile când se cuibăresc amândouă în patul nostru şi ne jucăm și râdem.

 

Cât de important credeţi că este pentru o familie să gătească şi să mănânce împreună?

F: Noi ţinem foarte mult la tradiţiile noastre și ale familiei noastre. Pentru noi, Crăciunul, Paştele şi evenimen-tele importante din familie sunt în sâ­nul familie. Nu muncim, nu plecăm prin alte ţări. Ne adunăm acasă cu to­ţii, la masă şi petrecem timpul împre-ună.

C: Vrem că fetele noastre să aprecieze momentele acestea. Vrem să le creş­tem în spiritul familiei şi să înveţe că în viaţă sunt anumite priorităţi şi că unele momente nu trebuie rata­te, pentru nicio excursie, petrecere sau altceva. Astfel că da, luăm masă împreună cât putem de des și gătim împreună.

 

Despre tați se spune că sunt mai grijulii cu fiicele lor. Care dintre voi este părintele sever şi care este cel distractiv?

F: Eu, ca tată, momentan, observ. Mă uit la fete cum evoluează, ce le place să facă şi ce fel de jucării le distrează mai bine. Sunt mai speriat când pă­ţesc câte ceva, dar sever e mult spus. Să spunem că sunt protector, dar cred că eu sunt părintele cu distracţia.

C: Eu sunt părintele cu educaţia, cu mesele corecte, cu adormitul, cu răs­făţatul, eu sunt mami, mami la orice.

 

Va veni o zi în care la uşa voastră îşi vor face apariţia admiratorii fetelor. Cum vei gestiona această situaţie, Florin?

F: De ce să mă gândesc deja la asta? Până pe la 14 ani, am timp să mă bu­cur de ele fără să mă preocupe astfel de întrebări. Eu sper să fie mai mult timp, dar nu pot nici să le izolez de tot ce le înconjoară. Sper să mă obişnuiesc cu ideea asta până devin ele adolescente.

 

Cum vă împărţiţi sarcinile creşterii copiilor acum?

C: Momentan eu fac de toate şi el mă ajută cu ce poate. Găteşte pentru Ava, face biberonul micuţei noaptea, ieşim la plimbare cu amândouă, se joacă cu Ava cât îi fac băiţa Miei, o ţine pe Mia în braţe când îi fac băiţa Avei. El este ajutorul meu principal. Mi-am dat seama că, atunci când ai doi copii, trebuie să fii extrem de bine organi­zat. Organizarea e esenţială, pentru că trebuie să faci câte ceva în acelaşi timp pentru amândouă, iar dacă nu ai lucrurile foarte bine organizate şi aranjate şi nu îţi faci nişte ţinte şi tra­iectorii clare, în câteva minute, totul poate deveni un haos.

F: La început a fost greu. Alergam prin casă, unul cu un copil, unul cu celă­lalt. Unde-i pampersul Avei? Unde e body-ul Miei? Hai repede cu laptele, cu picăturile! Parcă eram într-o come­die, pentru că nu ne aşezasem toate lucrurile la îndemână. După ce le cul­cam, cădeam laţi pe canapea şi abia reuşeam să ne adunăm. Acum, a deve­nim totul puţin mai simplu. Dar, chiar şi aşa, dacă sari o etapă din tot ritualul lor, rişti să se instaureze haosul.

 

Cine vă ajută la creşterea micuţelor Ava şi Mia acum că toată energia din casă este la puterea a doua?

C: Avem o bonă de câteva săptămâni, care ne ajută foarte mult cu Mia, cu mesele ei, iar Ava, fiind mai măricică, e fie cu noi, fie la plimbare sau la joacă cu bunicii. Totuşi, încercăm să petre­cem cât de mult timp noi doi cu ele. Chiar dacă ziua avem treabă, trecem des pe acasă, iar băiţele şi adormitul lor revin în sarcina noastră tot timpul.

 

Visaţi să le oferiţi într-o zi un frate fetiţelor? Veţi fi la fel de ambiţioşi că David şi Victoria Beckham în această privinţă?

F: De ce nu încă o prinţesă? Eu aş mai vrea tot fete.

C: Momentan nu avem planuri pen­tru încă un copil. Micuţele noastre ne ocupă tot timpul. Dar nu se ştie nicio­dată.

 

Mia este la prima ei şedinţă foto de până acum. Când va mai creşte ce veţi spune dacă va vrea să fie per­soană publică?

C: Dacă prin prisma meseriei pe care o alege va deveni persoană publică, nu vom putea decât să o susţinem şi să o îndrumăm cât putem noi de bine. Flo­rin visează ca fetele lui să devină bu­cătărese sau manageri de restaurante cu stele Michelin. O să le susţinem să devină ce vor şi să viseze departe.

 

Cum se desfăşoară o seară cu prie­tenii la familia Dumitrescu?

F: E muuultă veselie. Eu, de regulă, gă­tesc ad-hoc câte șase feluri de mâncare, timp în care mă aşteaptă toţi în bucătă­rie. Apoi, ne aşezăm la masă.

C: Câteodată îi mai punem să-şi spele vasele după ce mănâncă. Şi oricât de mulţi musafiri am avea, este imposibil să mănânce cele șase feluri de mânca­re. Florin, de regulă, găteşte cât pen­tru tot cartierul.

 

Florin, ce le găteşti fetelor tale?

F: Mult pește, supe, legume, piureuri şi tot felul de mâncărici de copii. Ava mănâcă acum carne, pește pe plită sau grătar. Adoră piureul de cartofi făcut de mine. Mia a început diversificarea şi mă bucur că mânâncă de toa­te, dovlecei, spanac, conopidă…

 

Este evident din fotografiile voastre de pe Facebook că vă place să călătoriţi. Care este locul vostru de vacanţă preferat?

F: Da, ne place să călătorim foar­te mult, dar pentru perioade scurte. Două, trei zile. Nu ne place să stăm prea mult departe de fetele noastre. Când le luăm cu noi, stăm liniştiţi şi câteva săptămâni.

C: Parisul, plaja Es Trenc din Mallor­ca şi… plajele, în general.

 

Dacă tu şi Cristina aţi face schimb de aptitudini pentru o zi, cum cre­deţi că v-aţi descurca unul în „pantofii celuilalt?

F: Cristina e o mamă în adevăratul sens al cuvântului. Nu cred că m-aş descurca cu copiii aşa cum se descur­că ea. Sper să o pot face, dar cred că mi-ar fi foarte greu.

C: Florin e genul de om care nu obo­seşte niciodată. Cu dimineţile e mai greu la el. Se trezeşte abia după câteva cafele şi abia după ora 11 e coerent, în schimb face extrem de multe lucruri într-o zi şi nu se plânge. Cei care lu­crează cu el, ştiu despre ce vorbesc. Are baterii interminabile.

 

Nimic nu se compară cu o competi­ţie prietenoasă între membrii fami­liei. Deci, trebuie să întreb: este ceva ce soţia ta poate să gătească mai bine decât tine?

F: Evident că este. Cristina face un gulaş mult peste al meu. Dar este nor­mal, este jumătate unguroaică. Ah, şi era să uit de omleta ei. E renumită în gaşca noastră.

 

Spuneţi-mi cum a fost anul 2015 pentru voi.

F: A fost un an plin, dar foarte bun şi frumos. Anul în care a venit Mia, am cutreierat ţara şi am fost aproape de oameni. Am gătit mult, am cunoscut oameni frumoşi, am petrecut mult timp şi cu familia, am avut o vacanţă de poveste în patru.

C: Sper ca şi 2016 să fie cel puţin la fel de frumos şi de bun cu noi ca 2015.

 

MIHAI LĂCĂTUȘU Foto ANDREEA GOIA

Stilist: SILVIA CRISTESCU

Asistent stilist: ANDREEA JIANU

Coafură: ROBERT BOTH (Robert Both Studio)

Machiaj: ANCA BUZEA

Vestimentație Cristina: Guess, Pas du Tout, Claudia Castrase, garderoba personală

Vestimentație Florin: Lords & Fools (disponibile în Trends by Adina Buzatu, Stefanel, garderoba personală

Vestimentație Ava și Mia: magazinul Ilinca, pantofi magazinul Naturino

Table setting design: Cristina Turnagiu Dragna cu produse exclusiv Azay (azay.ro)

Mulțumim pentru sprijin La Maison! ­

 

Florin Dumitrescu – Pictorial de poveste cu familiaFlorin Dumitrescu – Pictorial de poveste cu familia

  

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter