A murit Camil Marinescu! Marele dirijor avea doar 55 de ani și lupta de trei săptămâni cu infecția COVID-19

Publicat pe

Doliu în muzica românească. În această dimineață, marele dirijor Camil Marinescu a murit la doar 55 de ani, în urma complicațiilor apărute din cauza infecției cu COVID-19. Anunțul a fost făcut de fratele său, Ciprian Marinescu.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Celebrul șef de orchestră Camil Marinescu s-a stins din viață astăzi, la ora șase, pe patul Spitalului „Victor Babeș' din București. Starea lui de sănătate se agravase în ultimele zile, după ce s-a infectat cu noul coronavirus, scrie romania-muzical.ro. Complicațiile cauzate de COVID-19 i-au fost fatale, din păcate.

Dedicatia mea îngerilor de la Sitalul Victor Babeș… PARADISUM – este ultimul mesaj postat de artist, cu doar câteva zile înainte să se stingă din viață.

„Iubitul meu frate, Camil Marinescu… Din păcate, după o luptă de trei săptămâni cu virusul COVID-19, iubitul meu frate ne-a părăsit azi, la ora 6 a.m. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a scris fratele dirijorului pe Facebook.

Camil Marinescu, 55 de ani, a fost unul dintre cei mai apreciați dirijori ai României din ultimele decenii.

Dirijorul Camil Marinescu a studiat la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti la clasa de fagot. La dirijat este discipol al maeştrilor Constantin Bugeanu, Cristian Mandeal, Mihai Brediceanu şi Pierre Dervaux. A predat fagotul la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti şi, timp de 10 ani, a deţinut postul de dirijor rezident la Opera Naţională din Bucureşti.

Din 2003, pentru trei stagiuni, a fost dirijor permanent invitat al Berliner Sinfonie Orchester, Germania. Începând cu 2002 Camil Marinescu este rezident în Japonia, activitatea sa internaţională bucurându-se de succes în numeroase turnee în SUA, Canada, Franţa, Austria, Spania, Italia, Mexic, Elveţia, Rusia, Australia, China, Marea Britanie, Israel,

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter