Al patrulea caz de infectare cu noul coronavirus în România: un bărbat de 47 de ani, din Timișoara!/ În ce stare se află acum

Publicat pe

În acest moment există patru cazuri de infectare cu noul coronavirus COVID 19, în România. Este vorba despre un bărbat de 47 de ani care a călătorit în acelaşi avion cu femeia din Timişoara deja diagnosticată cu coronavirus.

'Este vorba despre un bărbat de 47 de ani, din Timişoara, care a fost contact cu femeia depistată pozitiv în data de 28 februarie 2020 şi care s-a întors din Italia. Mai exact, bărbatul a călătorit cu femeia de 38 de ani în acelaşi avion, în partea dreaptă a acesteia în data de 20 februarie 2020 cu o cursă care se întorcea din Italia', precizează Grupul de Comunicare Strategică.

Din data de 28 februarie 2020, bărbatul, considerat contact direct, s-a aflat în autoizolare la domiciliu împreună cu familia. Rezultatele primei probe recoltate la începutul perioadei de autoizolare au fost negative.  Rezultatul probei recoltată în ziua de ieri (în cea de-a 12 –a zi de la contactul cu femeia de 38 de ani) a ieşit pozitiv la infecţia cu coronavirus COVID 19, potrivit News.ro.

Conform primelor informaţii din partea DSP Timiş, bărbatul este asimptomatic, afebril. A fost solicitat transportul cu izoleta la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara.

În curtea în care locuieşte bărbatul mai trăiesc alte 2 familii faţă de care vor fi luate măsurile de autoizolare.

Până în prezent în România au mai fost întregistrate cazul unui bărbat din Gorj, care era doar purtător şi care a fost declarat vindecat, cel al femeii din Timişoara care s-a aflat în contact cu bărbatul depistat marţi pozitiv şi cel al unui bărbat din Maramureş.

Reacția lui Raed Arafat, șeful DSU

„Nu există motiv de panică pentru restul pasagerilor care au fost în avion, (să creadă că – n.red.) dacă a fost unul va fi un număr mare. Posibil să apară, dar e vorba de persoanele care au fost contacți direct și ele sunt în autoizolare la domiciliu. Deci ei nu au avut contact decât cu membri de familie care sunt autoizolați la domiciliu', a afirmat, la DIGI 24, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat.

Stiri coronavirus Romania – citește cele mai noi informații despre cazurile din țară

Vezi și: Simptome coronavirus – cum se manifestă și cum se transmite

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter