Alimentele care pot provoca acnee și riduri. Evită-le dacă observi că apar probleme imediat ce le consumi, deși este grea viața fără ele!

Publicat pe

Da, este grea viața fără sare în bucate și gogoși umplute cu ciocolată, dar trebuie să alegeți între o piele frumoasă și un stomac fericit. Pentru unele dintre persoane, acestea două nu pot coexista și dermatologii ne sfătuiesc să renunțăm la anumite alimente, imediat ce le observam efectele adverse.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Sarea


Dacă te trezeşti dimineaţa cu ochii umflați, problema vine din recipientele cu condimente. În recipientul cu sare , mai exact, pentru că un consum ridicat de sare duce la retenţie de apă, iar astfel pielea se inflamează. Deoarece porţiunea de piele din jurul ochilor este foarte subţire, aceasta se umflă foarte uşor, iar chipul tău va părea obosit şi lipsit de strălucire. Consumul de sare are efecte cu atât mai dăunătoare cu cât înaintezi în vârstă.

Dulciurile


Prăjiturile, îngheţata, bomboanele sau, pe scurt, răsfăţurile dulci sunt bombe calorice, bogate în zahăr. Iar zahărul şi pielea sănătoasă nu fac casă bună împreună. Consumul de dulciuri are efecte nocive asupra proteinelor responsabile pentru tenul sănătos şi luminos, şi anume colagenul şi elastina. Distrugerea acestora face ca tenul să se rideze înainte de vreme, să-şi piardă fermitatea şi să capete un aspect tern, scrie clickpentrufemei.ro. Spre deosebire de fructele naturale, fructele confiate cresc brusc nivelul zahărului și, respectiv, al insulinei, din sânge. Asta cauzează producerea în exces a sebumului. În aceeași categorie intră și pâinea albă, paștele, biscuiții și cerealale, care au efecte similare asupra pielii tale.

Chiar și sucul natural din fructe poate fi problematic pentru piele, întrucât are un conținut mare de zahăr, fără fibre. Datorită faptului că sucul nu este consumat odată cu fructul, acesta cauzează producție excesivă de sebum și inflamarea pielii.

Laptele


Poate părea ciudat, dar consumul de lactate poate fi cauza dezechilibrului hor­monal din corpul tău, din cauza aportului de hormoni şi de antibiotice. Persoanele predispuse la acnee şi rozacee ar trebui să evite produsele ali­mentare precum laptele, brânza şi untul, dacă nu se specifică pe etichetă că sunt 100% organice. Urmele de antibiotice din alimente afectează flora intestinală, vitală pentru sănătatea pielii, datorită efectului antiinflama­tor şi antioxidant.

Carnea non-organică

Consumă carnea organică ori de câte ori este posibil și încorporează în dietă ta surse de probiotice, care ajută la creșterea nivelului de bacterii bune în organism.

Problema nu o reprezintă carnea în sine, ci mai degrabă nivelul ridicat de antibiotice administrat animalelor pentru a le menține sănătoase. Whitney Bowe, profesor de dermatologie la Centrul Medical Mount Sinai, avertizează că expunerea pe termen lung la antibiotice poate duce la rezistență și poate întrerupe echilibrul perfect dintre bacteriile bune și cele rele din corpul nostru.

Alcoolul

Alcoolul este diuretic și duce la deshidratarea pielii. O piele uscată nu se mai exfoliază corespunzător, iar porii blocați duc la apariția coșurilor.

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter