Alimentele nu vor fi raționalizate. Comercianții fac apel la cumpătare: "Există cantităţi şi stocuri pentru toţi"

Publicat pe

Cetățenii au ieșit în număr tot mai mare pentru a-și face provizii, pe fondul anunțului că va fi decretată stare de urgență în România începând de luni și că alimentele ar putea fi raționalizate.

România traversează scenariul 3 de coronavirus, însă șeful de cabinet al ministrului de Interne, Traian Berbeceanu, a anunțat că alimentele nu se vor raționaliza, astfel că nu există motive de îngrijorare. Mai mult, Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România îi îndeamnă pe clienți să fie cumpătaţi şi chibzuiţi atunci când vine vorba despre cumpărături, notează libertatea.ro.

Citește și: Coronavirus în România. Câte cazuri sunt până acum.

„Ştim că mulţi dintre voi sunt preocupaţi în legătură cu efectele răspândirii Coronavirusului (Covid-19). Vă înţelegem şi vă împărtăşim îngrijorările şi vă anunţăm că facem tot ce putem pentru ca voi şi familiile voastre să aveţi alimentele şi produsele esenţiale de care aveţi nevoie.

Cele mai importante obiective pentru noi sunt de a ne proteja angajaţii, clienţii şi de a asigura disponibilitatea produselor. Lucrăm îndeaproape cu autorităţile, furnizorii şi partenerii noştri logistici pentru a asigura furnizarea de bunuri în magazine şi pentru a aproviziona depozitele logistice cu produsele a căror cerere este ridicată”, se arată într-o scrisoare deschisă a reprezentanţilor AMCMR adresată clienţilor lor.

Citește și: Produsele de care ai nevoie în caz de carantină.Tot ce îți este necesar, la capitolele alimentație și igienă, pentru 14 zile

Reprezentanţii AMCMR: „Vă rugăm să fiţi cumpătaţi şi chibzuiţi la ce şi cât cumpăraţi”

Reprezentanții AMCMR susțin că pentru a face față acestei provocări este nevoie de solidaritate, să ne gândim și la nevoile celorlalți, mai ales pentru a avea grijă de cei vulnerabili.

Dar avem nevoie şi de ajutorul vostru. Vă rugăm să fiţi cumpătaţi şi chibzuiţi la ce şi cât cumpăraţi. Înţelegem frământările voastre, dar a cumpăra mai mult decât ai nevoie poate însemna uneori să îi laşi pe ceilalţi fără produsele de care şi ei au nevoie.

Există cantităţi şi stocuri pentru toţi, dacă suntem solidari şi ne gândim şi la nevoile tuturor. Doar împreună vom avea grijă de cei dragi nouă şi de cei care sunt în vârstă sau vulnerabili.

Facem tot ce putem pentru a face faţă acestei provocări. Vă asigurăm că prioritatea noastră, a tuturor, este să fim cu toţii în siguranţă şi să vă oferim produsele necesare', se mai arată în aceeași scrisoare.

Sursa foto: unsplash.com

Citește și: Ne protejează masca de coronavirus?De ce anume trebuie să ținem cont și cum se poartă corect

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter