Cine poate primi alocație de la stat și după împlinirea vârstei de 18 ani

Publicat pe

Copiii cu vârsta cuprinsă între doi ani și 18 au o alocație de 255 de lei, însă există excepții și se poate primi alocație de la stat și după împlinirea vârstei de 18 ani. Iată în ce condiții se poate acorda alocație și după 18 ani!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Se știe că alocația de la stat se primește până la împlinirea vârstei de 18 ani. Însă, există o condiție care poate permite unui tânăr să primească alocație și după ce devine major.

Cine poate primi alocație și după 18 ani

Pentru a primi alocație și după împlinirea vârstei de 18 ani, persoana în cauză trebuie să fie, în continuare, elev. Elevii care au împlinit vârsta de 18 ani în timpul vacanței de vară nu vor mai primi alocația pe perioada vacanței mari, aceasta urmând să fie redistribuită după ce anul școlar va începe.

Pentru a fi înregistrat în baza de date a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului- serviciul Alocații, dosarul trebuie să conțină:

  1. Cerere tip
  2. Adeverință de elev
  3. Copie a actului de identitate
  4. Extras de cont, în original, semnat și ștampilat.

Cererea trebuie să fie completată pe proprie răspundere de către elev, urmând să fie atașate cele patru documente menționate anterior. Pentru ca alocația să fie primită de elevii care au peste 18 ani, cererile vor trebui să fie completate și depuse în luna în care acesta va împlini 18 ani.

Citește și: Sharon Stone are o nouă tumoră, la 64 de ani: „Un fibrom mare ce trebuie extirpat'

Citește și: Cum a reacționat fiica lui Mădălin Ionescu atunci când a aflat că părinții ei divorțează. Cristina Șișcanu: „Știa exact situația’

Citește și: „Omul a scos cuțitul și s-a ținut după mine…'. Doina Teodoru, la un pas de tragedie la America Express

Ce presupune Programul Educație și Ocupare

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat că se vor aloca sume de bani consistente, pentru ca românii să fie pregătiți pentru meseriile care, în viitor, vor câștiga teren. Bugetul actual este de 4,34 miliarde de euro.

„Știm cu toții care sunt efectele migrației forței de muncă din România ultimilor ani. Suntem totdată conștienți de faptul că deficitul actual de forță de muncă nu poate fi recuperat decât prin investiția în educație și prin corelarea acesteia cu cerințele angajatorilor.

Programul Educație și Ocupare va sprijini, în total, circa un milion de români să dobândească o educație și să devină activi pe piața muncii, fiind pregătiți pentru meseriile pe care avansul tehnologic le aduse', a precizat Marius Budăi, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Primele opt apeluri urmează să fie lansate în al doilea trimestru al anului curent, iar alte șase apeluri sunt programate să aibă loc între iunie 2023 și septembrie 2023.

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter