Alocațiile copiilor cresc de la 1 ianuarie cu 5.1%. Câți bani vor primi cei cu vârste între 2 și 18 ani

Publicat pe

Alocațiile copiilor cresc de la 1 ianuarie cu 5.1%. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anuțat că alocațiile de stat pentru copii vor fi indexate cu rata inflației. Co-președintele al coaliției de guvernare a declarat că această creștere este obligatorie, potrivit legislației în vigoare.

CITEȘTE REVISTA VIVA!DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Începând cu 1 ianurie 2023, alocațiile copiilor vor fi majorate cu 5.1%. Anunțul a fost făcut luni seara, iar decizia a fost luată de coaliția de guvernare formată din PNL, PSD și UDMR. Liderul PSD, Marcel Ciolacu a mai anunțat că pensiile vor crește cu 12.5%, la care se vor adăuga ajutoare pentru cei cu pensii de până la 3.000 de lei.

Citește și: Motivul divorțului dintre Alexandru Ciucu și Alina Sorescu, după 12 ani de mariaj:'Temerea cea mai mare a fost legată de…'

Citește și:Când este finala Chefi la cuțite, sezonul 10

Citește și:Theo Rose, despre sarcină și relația cu Anghel Damian:„Este jumătatea mea. Dumnezeu știe clar ce face cu noi'

Citește și:Daniela Crudu va avea o fetiță:„Am fost la doctor și…'

Alocațiile copiilor cresc de la 1 ianuarie cu 5.1%

De la 1 ianuarie, alocațiile de stat pentru copii vor crește cu 5.1%. Liderul PSD, Marcel Ciolacu a anunțat că această creștere este obligatorie, potrivit legislației în vigoare. Începând cu prima lună a anului viitor, copiii cu vârste între 2 și 18 ani vor primi alocații mai mari cu 5,1%. Anunțul a fost făcut luni seara după ce decizia a fost luată de coaliția de guvernare formată din PNL, PSD și UDMR.

Așadar, din anul 2023, copiii cu vârste între 2 și 18 ani vor primi alocații majorate cu 12 lei. Liderul PSD Marcel Ciolacu, a scris pe Facebook că modificarea va începe de la 1 ianuarie 2023. Dacă s-ar aplica procentul de creștere de 5.1%, alocațiile ar uma să fie de 255, 4 lei. Alocațiile pentru cei pânî la 2 ani ar putea fi de 600 de lei. În cazul copilului cu handicap, de 243 de lei pentru copiii cu vârste cuprinse între 2 și 18 ani. Si pentru tinerii prevăzuti la art. . 1 alin. (3) și, de 600 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

Ar putea fi majorate pensiile și salariul minim

Oficialii au anunțat că lucrează la câteva pachete de majorări privind veniturile românilor. Pe lângă alocațiilor copiilor, ar fi vizate creșterea pensiilor, dar și a salariului minim pe economie. În prezent, salariul minim pe economie este de 2.550 de eli brut și se poate mări până la 3.000 de lei brut.

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter