Americanii, tot mai aproape de realizarea unui vaccin anti-COVID-19. Primele teste, finalizate cu succes: INO-4800 produce anticorpi protectori!

Publicat pe

O mare companie americană de imunoterapie a anunțat pe 20 mai că a obținut un vaccin pentru prevenirea infecţiei cu noul coronavirus. Chiar dacă deocamdată este doar experimental, vaccinul Inovio a dovedit, totuși, că poate produce anticorpi protectori şi răspunsuri ale sistemului imunitar la şoareci şi porcuşori de Guineea.

Americanii, tot mai aproape de realizarea unui vaccin anti-COVID-19. Primele teste, finalizate cu succes: INO-4800 produce anticorpi protectori!Americanii, tot mai aproape de realizarea unui vaccin anti-COVID-19. Primele teste, finalizate cu succes: INO-4800 produce anticorpi protectori!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

„Am observat răspunsuri ale anticorpilor care îndeplinesc multe dintre lucrurile pe care am vrea să le vedem la un eventual vaccin', a precizat dr. David Weiner, directorul Centrului pentru  vaccinuri şi imunoterapie din cadrul Institutului Wistar, cu care a colaborat firma Inovio Pharmaceuticals Inc .

„Putem viza lucrurile care ar împiedica virusul de la a găsi un adăpost sigur în organism', a mai adăugat dr. Weiner, preluată de Financial Post.

Compania Inovio Pharmaceuticals Inc a început testarea pe oameni a vaccinului său încă din luna aprilie, dar încă nu a primit rezultatele preliminare. În Faza1 a studiului clinic, unui număr de 40 de voluntari sănătoși li s-a administrat două doze, la patru săptămâni distanţă, din vaccinul numit INO-4800.

Ulterior, pentru o perioadă de două săptămâni, pacienții-cobai sunt atent monitorizați, citează adevărul.ro.

„Avem deja date privind siguranţa, iar vaccinul nostru s-a dovedit benign', a explicat dr. Katherine Broderick, directorul Departamentului de cercetare şi dezvoltare al Inovio. „Unele persoane au prezentat o uşoară roşeaţă pe braţ', a subliniat ea.

După ce va avea toate rezultatele preliminare gata, Inovio pregătește o adresă către Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din Statele Unite, urmând a solicita autorizare pentru a trece la fazele următoare ale studiului clinic, în iulie sau august.

De asemenea, autorii studiului afirmă că au detectat anticorpi protectori în plămânii animalelor vaccinate! Această descoperire i-a determinat pe cercetătorii de la Inovio să dorească testarea vaccinului pe animale mai mari, inclusiv iepuri şi maimuţe.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter