Atenție! Aproape 70% din cazurile de coronavirus sunt transmise de pacienți fără niciun fel de simptome

Publicat pe

Potrivit unui studiu publicat recent, două treimi din cazurile de coronavirus au fost transmise de pacienți asimptomatici.

Cercetătorii au analizat pacienții infectați cu COVID-19 din Singapore și au descoperit că între două treimi și trei sferturi din pacienți s-au infectat de la oamenii la care virusul era încă în perioada de incubație și nu aveau niciun fel de simptom specific virusului. 

Citește și: Un pacient infectat cu coronavirus, internat la Spitalul Victor Babeș din București, scuipă medicii care îl tratează: 'Nu ne vom lăsa să fim batjocoriți de cei pe care încercăm să îi salvăm de la moarte'

În Singapore, între 45% și 84% din infecții provin de la oamenii care nu prezentau încă simptome de boală, pe când în China valorile sunt chiar mai mari, între 65% și 87%.

Citește și: Studiu realizat de cercetători: Cum a ajuns virusul COVID-19 în România

Potrivit acestui studiu, izolarea oamenilor când aceștia au simptomele specifice este deja târzie. Ideal ar fi ca oamenii să se izoleze imediat ce vin dintr-o zonă de risc sau au intrat în contact cu o persoană infectată. 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter