Atenție! Un specialist american în boli infecțioase spune care sunt simptomele care anunță o formă severă de coronavirus: când trebuie să suni urgent la ambulanță

Publicat pe

Abia după 5-10 zile de la infectarea cu coronavirus apar simptomelegrave care sunt semne că boala s-ar putea agrava. 

Un studiu derulat de medici din Wuhan arată un tipar clar al evoluției bolii. Covid-19 începe cu simptome ușoare: febră, tuse uscată, mici dificultăți de respirație, oboseală și dureri musculare.  Toate simptomele sunt slabe, unele dintre ele accentuându-se puțin pe parcurs, însă ele nu impun spitalizarea. 

În cazul unei forme severe, simptomele se agravează în 5-10 zile de instalarea virusului în organism. 

„Majoritatea pacienților cu forme severe au fost internați la 7 zile de la debutul bolii, iar 3 zile mai târziu, starea unora dintre ei a devenit critică și au fost transferați la Terapie Intensivă, unde au fost intubați'

Dr. Megan Coffee, specialist în boli infecțioase din New York City, susține această ipoteză prin observarea directă a paciențior cu care a venit în contact.

Majoritatea bolnavilor de Covid se fac bine în 5-7 zile. Aceasta e perioada când organismul luptă cel mai bine cu virusul. Dacă organismul nu face față atacului viral, boala se agravează în maximum 10 zile.

Cel mai important și primul semn al agrăvării bolii este dispneea, adică dificultatea de a respira. 

Dificultățile de respirație pot fi un semn că e cazul să suni medicul. Nu toți pacienții care prezintă dispnee sunt internați, nu toți fac, până la urmă forme grave, dar trebuie evaluați de un medic, fie și telefonic. Sunt internați doar cei care au nevoie de ajutor ca să respire – oxigen, ventilator.

Dr. Coffee sfătuiește persoanele infectate să urmărească o serie de simptome pentru a vedea cât de gravă e dispneea de care suferă.

„Dacă obosești foarte tare când traversezi o cameră sau urci un șir de trepte și nu poți să duci o frază până la capăt din cauza dificultăților de respirație, atunci dispneea e severă. Trebuie să te prezinți de urgență la spital, la Camera de Gardă. Sau să suni la Ambulanță'

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter