Un bebeluș de 13 zile din Iași a fost infectat cu COVID-19! În ce stare de sănătate se află și ce se întâmplă cu mama lui

Publicat pe

Un bebeluș de 13 zile din Iași a fost infectat cu COVID-19! Valul IV al pandemiei face din ce în ce mai multe victime. De această dată este vorba de un copil de nici două săptămâni care a fost depistat pozitiv. Autoritățile trag un semnal de alarmă cu privire la creșterea numărului de cazuri!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Deși autoritățile sperau ca pandemia să ia sfârșit în această vară, valul IV se instalează în România și afectează inclusiv copiii. În această dimineață un bebeluș de 13 zile a fost depistat pozitiv cu coronavirus. Situația este una cu adevărat tragică deoarece medicii nu s-au mai confruntat cu o astfel de situație până în acest moment.

Este o premieră în România ca un copil atât de tânăr să fie infectat cu COVID-19. Din fericire, cel mic nu suferă de alte probleme de sănătate și în acest moment nu este intubat.

Citește și: Protecția Copilului cere decăderea din drepturile părinteşti mamei gemenilor din Ploiești, care au căzut de la etajul 1

Citește și: O fată de 14 ani din Botoșani s-a sinucis. S-ar fi spânzurat din cauza jocului Balena Albastră:”I se cerea sacrificiul suprem”

Citește și: O mireasă din Rusia s-a aruncat în gol de la etaj, chiar în ziua nunții:„Marina nu sări, te…'

Citește și: Influencerița Miss Mercedes Morr, găsită moartă în apartamentul ei.Poliția crede că este vorba de o crimă

Un bebeluș de 13 zile din Iași a fost infectat cu COVID-19!

Copilul de nici două săptămâni a fost depistat pozitiv cu virusul care a dat întreaga lume peste cap. Acesta este în acest moment internat la spitalul Sf. Maria din Iași, deși a fost născut la Maternitatea Cuza Vodă din același oraș.

Mama pruncului, infectată și ea cu virusul SARS-CoV-2, este sub observația medicilor de la Maternitatea Elena Doamna, special concepută pentru mame și lehuze depistate pozitiv.

În acest moment, la spitalul Sfânta Maria din Iași sunt internați șase copii confirmați pozitiv cu COVID-19. Grupul de Comunicare Strategică a transmis că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.849 noi cazuri de coronavirus.

Valeriu Gheorghiță: „Va crește numărul de copii internați în spitale'

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, trage un semnal de alarmă cu privire la creșterea numărului de cazuri de copii infectați cu COVID-19.

„Este evident că în perioada următoare numărul de cazuri în rândul copiilor va creşte, numărul de cazuri de COVID-19. De asemenea, va creşte numărul de copii internaţi în spitale, inclusiv în Terapie Intensivă, este o realitate pe care o vedem în toate ţările în care au început activităţile de învăţământ cu prezenţă fizică, inclusiv în Statele Unite”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Cu atât mai mult, acesta subliniază faptul că rata de vaccinare în rândul copiilor cu vârste de peste 12 ani este mult prea mică.

Sursă foto: Pexels

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter