Când se redeschid terasele în România. Anunțul făcut de premierul Ludovic Orban: ”După data de...”

Publicat pe

Veste bună pentru români! Ludovic Orban a răspuns la întrebarea când se vor redeschide terasele în România. Premierul a comunicat o dată, însă totul depinde de comportamentul românilor după relaxarea restricțiilor.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Din 15 mai, românii vor avea voie să iasă din casă fără declarație pe propria răspundere, iar o parte din magazin se vor redeschide. Căldura deja s-a instalat în România, iar oamenii sunt dornici să iasă la terase, așa cum o făceau înainte de a apărea noul coronavirus.

Premierul Ludovic Orban vine cu o veste bună și a anunțat că terasele din România s-ar putea redeschide începând cu data de 1 iunie. Până la redeschiderea acestora, Ludovic Orban a spus care sunt condițiile pentru ca terasele să înceapă să funcționeze din nou.

'În ceea ce priveşte deschiderea teraselor, am avut o discuţie cu cei din HORECA şi m-am arătat deschis să discutăm pe data de 18 din nou. Vă spun, totul depinde de evoluţia epidemiei în cele două săptămâni 15 mai şi 1 iunie. Cu măsurile de relaxare nu va mai putea exista un control foarte strict din partea autorităţilor, în cea mai mare parte, ţinerea sub control a răspândirii virusului va depinde de comportamentul responsabil a fiecăruia', a declarat Ludovic Orban, potrivit Mediafax. 

Citește și: Măsurile adoptate de Guvern pentru starea de alertă. Ce se întâmplă cu masca de protecție, restaurantele, mall-urile sau amenzile, după 15 mai, în România

Ludovic Orban face apel la populație

Premierul României face apel la populație pentru a respecta toate regulile, chiar dacă începând cu 15 mai intră în vigoare relaxarea restricțiilor. Drept urmare, deschiderea teraselor în viitorul apropiat depinde de comportamentul românilor și de evoluția infectării cu COVID-19.

„Aşa cum a fost şi până acum. 98, 99% dintre cetăţeni s-au comportat extrem de corect şi din cauza asta nu a existat o extinere a epidemiei foarte mare. La fel, fac un apel către ei. După data de 15 mai, în mare parte va sta în puterea lor să ţinem sub control evoluţia. Iar dacă lucrurile vor sta bine, vor urma noi măsuri de relaxare şi recunosc am discutat despre terase ca odată cu încălzirea vremii să putem da drumul în anumite condiţii la terase', a precizat Ludovic Orban. 

Citește și: Microbiolog român: aspirina și pastilele pentru durerile de gât sunt eficiente împotriva COVID-19

FOTO: Hepta

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter