Când se vor deschide parcurile, hotelurile și restaurantele. Premierul Orban a făcut anunțul: "În privința restaurantelor și a cafenelelor, opiniile încă sunt rezervate"

Publicat pe

Prim-ministrul Ludovic Orban a anunțat ce măsuri ar urma să fie luate odată cu relaxarea restricțiilor impuse în starea de urgență.

Când se vor deschide parcurile, hotelurile și restaurantele. Premierul Orban a făcut anunțul: "În privința restaurantelor și a cafenelelor, opiniile încă sunt rezervate"Când se vor deschide parcurile, hotelurile și restaurantele. Premierul Orban a făcut anunțul: "În privința restaurantelor și a cafenelelor, opiniile încă sunt rezervate"

Șeful Executivului a participat la ședința Grupului de Suport Tehnico-Științific privind gestionarea bolilor înalt-contagioase pe teritoriul României. La finalul acesteia, Ludovic Orban a vorbit despre modul în care se va face triajul la locul de muncă și la școală.

S-au discutat foarte multe idei și menționez că mi se par idei bune. De exemplu, posibilitatea realizării unui triaj la locul de muncă, la școală, prin intermediul termometrelor electronice. E nevoie de o dotare a companiilor, a instituțiilor publice, astfel încât să se poată lua temperatura, zilnic, când vine omul la locul de muncă. În cazul în care persoane are o temperatură de peste 37 de grade, să nu i se permită accesul la muncă și să fie supus unei evaluări medicale, inclusiv posibilitatea unei testări de COVID', a spus premierul, potrivit digi24.ro.

În egală măsură, s-a menționat că există posibilitatea ca termoscannerele să fie utilizate în aeroporturi nu doar la venire, ci și la plecare.

„Trebuie stabilit un set de reguli. Nu va exista o restricție pentru hoteluri. Să se cazeze o persoană chiar și în camere cu două paturi, mai multe persoane doar dacă sunt membri ai familiei, măsuri de dezinfecție. În privința restaurantelor și a cafenelelor, opiniile încă sunt rezervate, pentru că riscul epidemiologic este mai mare pentru că nu poți să porți mască', a precizat Orban.

Orban: „Parcurile pot fi deschise mai repede”

Parcurile ar putea fi deschise curând, în cazul în care se vor respecta câteva reguli.

De asemenea, s-a pus problema schimbării intervalului orar în care ies persoanele de peste 65 de ani.

„Odată cu încălzirea vremii, ar trebui un interval dimineața sau seara care să permită bunicilor și părinților noștri să facă mișcare, să iasă din domiciliu”, a declarat Orban.

Purtarea măștilor va fi obligatorie în școli și universități

Guvernul se va ocupa să asigure echipamentul pentru persoanele care nu dispun de măști.

Președintele României a anunțat obligativitatea de purtare a măștii va fi pentru spații închise. Școala este un spațiu închis. În cazul în care se va relua activitatea cu participarea studenților sau elevilor la școală, cu siguranță va fi asigurată masca.

În cazul în care se vor deschide școlile, este normală obligația Guvernului de a asigura măștile pentru toți elevii care nu vor avea posibilitatea să procure măști', a declarat Ludovic Orban.

Sursa foto: Hepta, Facebook

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter