Caz impresionant la Oradea. O fetiță de 12 ani bolnavă de COVID-19 s-a internat singură la spital, pentru a-și proteja mama bolnavă de cancer

Publicat pe

La cei 12 ani ai săi, Ariana oferă o lecție de viață tuturor, dar mai ales pacienților asimpomatici. bolnavi de COVID-19, care se încăpățânează să nu respecte regulile de carantină. Infectată cu noul coronavirus, fetița din Oradea a cerut în mod express să fie internată, pentru a-și proteja mama bolnavă de cancer.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Cazul Arianei, din Oradea, i-a impresionat chiar și pe medicii de la Spitalul Județean, acolo unde sunt tratați bolnavii de COVID-19. Eleva în vârstă de 12 ani a fost infectată cu noul coronavirus în urma unei întâlniri la terasă, cu prietenii ei, unde nu s-au respectat regulile de distanțare socială. Ulterior, aflând că este posibil ca Ariana să fie contaminată, mama ei a solicitat testarea. În urma testelor, al mamei a ieșit negativ, dar al fiicei pozitiv, însă fără a avea simptome. Ce a urmat, este demn de un film.

Și-a făcut singurpă bagajul și s-a internat la spital

Deși mama i-a spus să stea în carantină și să urmeze tratamentuil la domicliu, fetița nici nu a vrut să audă de această variantă, făcându-și singură bagajul pentru a se interna la spitalul județean.

„Încă de la aflarea rezultatului, Ariana a hotărât că se internează, mi-a zis că vrea s-o las la spital. Nu avea niciun semn de boală, dar ştie de pe net şi de la televizor că şi persoanele asimptomatice pot transmite virusul. Mi-a spus hotărâtă că vrea să o sun pe doamna doctor, că vrea să se interneze. I-am răspuns că eu nu vreau, dar pur şi simplu s-a dus în cameră, şi-a făcut singură bagajul şi apoi mi-a cerut să sun la Salvare, s-o ducă la spital”, a declarat mama fetiţei.

Mama Arianei îşi aminteşte că fetiţa încă dormea când a vorbit la telefon cu reprezentanta DSP. „S-a trezit pe la ora 10, mai târziu decât de obicei, şi când m-a văzut plânsă şi-a dat seama că şi al doilea rezultat a ieşit rău. Mi-a spus hotărâtă că vrea să o sun pe doamna doctor, că vrea să se interneze. I-am răspuns că eu nu vreau, dar pur şi simplu s-a dus în cameră, şi-a făcut singură bagajul şi apoi mi-a cerut să sun la Salvare, s-o ducă la spital”, povesteşte femeia.

În cele din urmă, orădeanca a sunat-o pe doctoriţa de la DSP, care a cerut să vorbească şi ea cu Ariana. După ce fetiţa a repetat că „nu vreau să dau virusul la mama”, epidemiologul a trimis o ambulanţă. „Am ieşit în curte plângând. Până să vină ambulanţa au trecut 10 minute, când a ajuns eram epuizată. A ieşit şi o vecină să ne îmbărbăteze, iar echipajul ne-a promis că vor avea grijă maximă de Ariana. Am vrut s-o însoţesc până la Infecţioase, dar nu s-a putut”, a povestit mama Arianei, pentru Bihoreanul.

După internare, Ariana a început să manifeste simptome ușoare ale bolii, motiv pentru care i s-au făcut analize suplimentare, amănunțite. Momentan, fetița se află internată și urmează tratamentul necesar.

Mama ei a fost diagnosticată cu cancer

În urmă cu doi ani, în iunie 2018, femeii i-a fost descoperită o afecţiune oncologică serioasă. A şi fost operată la Oradea, pentru extirparea unei tumori, apoi a urmat patru sesiuni de chimioterapie la Cluj, după care a continuat tratamentul la Oradea. „Medicii din Cluj mi-au spus că pot face terapia şi aici, să nu mai bat drumul până la Cluj, cu cheltuieli şi oboseală”.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter