Ce avere are Traian Băsescu. Fostul președinte deține titluri de stat de aproape jumătate de milion de euro şi conturi cu 250.000 de euro

Publicat pe

Fostul preşedinte al României Traian Băsescu se poate declara printre cei mai înstăriţi candidaţi la Primăria Capitalei. Pe lângă indemnizaţia de fost preşedinte, pensia specială, şi leafa de la Parlamentul European, Băsescu deţine mai multe titluri de stat care valorează aproape jumătate de milion de euro.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Traian Băsescu deţine în Bucureşti două terenuri, ambele închiriate de la Primăria Capitalei, precum şi un apartament de 250 de mp cumpărat în 2003 alături de soţia sa, Maria Băsescu, scrie adevărul.ro.

 

La acestea se mai adaugă două autoturisme, un Ford B-Max respectiv o Dacia Duster. În privinţa bijuteriilor, chiar dacă nu se apropie de Gabriela Firea, care are o colecţie de aproape un sfert de milion de euro, bijuteriilor, ceasurile şi tablourile fostului preşedinte însumează 171.000 de euro.

Citește și: Loredana dezvăluie secretele unei căsnicii de 22 de ani: „Relația nu e atât de solicitantă'/ EXCLUSIV

Totodată, în privinţa conturilor bancare, Traian Băsescu deţine împreună cu soţia zece conturi bancare în care se regăsesc aproximativ 250.000 de euro.   Adevărata avere a fostului preşedinte se regăseşte în hârtii, întrucât aceste deţine mai multe titluri de stat la Ministerul Afacerilor Publice care în total valorează 444.000 de euro. Băsescu a dobândit şi alte avantaje ca fost şef de Stat.

Mai exact, acesta a primit de la RA APPS, SPP şi Administraţia prezidenţială o reşedinţă oficială, un cabinet de lucru, doi angajaţi la cabinet, un autoturism (cu tot cu şofer personal), pază pentru locuinţă şi protecţie personală. Din calitatea de fost preşedinte Traian Băsescu mai primeşte şi o indemnizaţie anuală de 200.000 de lei (41.600 de euro), adică peste 16.500 de lei pe lună (3.400 de euro).  

Maria Băsescu are pensie minimă

Tot la capitolul venituri, candidatul PMP pentru Capitală a primit până acum, din salariul de europarlamentar 41.500 de euro, în timp ce fotoliul de senator i-a adus, până în mai 2019, 12.500 de euro (1.200 de euro pe lună). La acestea se mai adaugă cupoane din titlurile de stat şi dividente care însumează în conturile acestuia şi ale soţiei aproximativ 16.500 de euro.

Citește și: Dieta Evei Mendes. Secretul care o ajută pe actriță să arate fabulos la 46 de ani

  De asemenea, fostul preşedinte mai beneficiază de o pensie care i-a adus în ultimul an fiscal aproape 13.000 de euro, de aproape zece ori mai mult decât pensia soţiei de 1.350 de euro. Practic, Maria Băsescu primeşte o pensie minimă – 700 de lei lunar.       

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter