Ce avere fabuloasă au părinții lui Vlad Pascu, șoferul drogat care a ucis doi tineri în 2 Mai. Miruna și Mihai Pascu apar în dosarul lui Sile Cămătaru

.

Ce avere fabuloasă au părinții lui Vlad Pascu, șoferul drogat care a ucis doi tineri în 2 Mai. Vlad Pascu, șoferul care a provocat accidentul mortal de la 2 Mai, provine dintr-o familie foarte bogată și cu un trecut controversat. Mihail Claudiu Pascu, tatăl lui, și Miruna Pascu, mama, apar în proiecte de zeci de milioane de euro sau alături de persoane din lumea interlopă.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Ce avere fabuloasă au părinții lui Vlad Pascu, șoferul drogat care a ucis doi tineri în 2 Mai. Aflat sub influența substanțelor interzise, Vlad Pascu s-a urcat la volanul mașinii tatălui său, un Mercedes decapotabil. Pe raza localității 2 Mai, tânărul de 19 ani a lovit un grup format din opt persoane. O fată și un băiat au murit, iar alți trei tineri au fost răniți. Aparatul drugtest a arătat că tânărul de 19 ani a consumat cocaină, amfetamină și metamfetamină.

2-mai-1000×600-12-mai-1000×600-1

Ce avere fabuloasă au părinții lui Vlad Pascu, șoferul drogat care a ucis doi tineri în 2 Mai

Miruna și Mihai Pascu, părinții șoferului ucigaș, dețin peste 700 de proprietăți în cele mai scumpe zone ale Bucureștiului, dar și la malul mării.

Sunt apartamente și terenuri care valoareaza milioane de euro. O fostă judecătoare susține că, în anii 2000, Mihai Pascu ar fi dat și bani cu camătă și ar fi lăsat fără case zeci de oameni. În plus, ar fi implicat însă și în scandaluri recente, cu mize uriașe.

714 imobile și terenuri ar deține soții Pascu, conform Știrile PRO TV. Miruna și Mihail Claudiu Pascu au construit blocuri și au cumpărat terenuri în cele mai valoroase zone ale Bucureștiului. Majoritatea se află în nordul Capitalei, unde prețul mediu de vânzare al unui apartament este de 300.000 de euro.

Proprietăți ar avea și la malul mării – în comuna 23 de August și Olimp – dar și în Ilfov, la Izvorani, unde și-au construit vile unii dintre cei mai bogați oameni ai României. Cifra proprietăților este atât de mare, pentru că Miruna și Mihail Pascu ar fi avut grijă să-și divizeze fiecare bucățică pe care au construit-o.

Conform informațiilor de la Cadastru, într-un bloc, de exemplu, sunt proprietari nu doar pe fiecare aparatement, ci și pe fiecare loc de parcare sau boxele din subsol. Într-un caz s-ar fi împroprietărit inclusiv pe holul și scara blocului. Este o strategie care le-ar aduce mai mulți bani la vânzarea imobilelor, spun specialiștii în domeniu.

În cazul unui teren pe care nu ar fi construit nimic deocamdată ar fi primit de patru ori somații să îl salubrizeze. Nu s-ar fi conformat, așa că Poliția Sectorului 1 i-ar fi amendat cu 12.000 de lei. Se pare însă că ar fi făcut bani și din împrumuturi și de multe ori ar fi ajuns în instanță. O fostă judecătoare susține că Mihail Pascu ar fi lăsat pe drumuri zeci de oameni.

„În anul 2009, au obţinut autorizaţie de construire, de la Primăria Sectorului 1, pentru un bloc de 3 etaje pe strada Barajul Argeşului din Cartierul Francez. Doi ani mai târziu a extins clădirea cu încă trei etaje iar apartamentele au fost fie vândute cu sume între 200-800 de mii de euro fie închiriate cu cel puţin 1000 euro pe lună. În tot acest timp, la doar câteva sute de metri distanţă pe Intrarea solzilor tot în cartierul Francez se construia un alt bloc al familiei Pascu. Pana la finalizarea lucărilor în 2012 toate cele 26 de apartamente au fost vândute cu sute de mii de euro.”, conform Observator.

Cum ar fi făcut Mihai Pascu, tatăl șoferului drogat din 2 Mai, bani de pe urma celor împrumutați cu bani

Mihai Pascu ar fi avut zeci de litigii cu români cărora le-ar fi împrumutat bani cu camătă și le luase apoi apartamentele cu care aceștia garantaseră împrumutul. Nu pentru că oamenii nu își plătiseră datoriile, ci pentru că, în momentul când aceștia restituiau împrumutul sau ratele la împrumuturi, nu le-ar mai fi dat chitanță. Apoi, îi și executa silit, conform stirileprotv.ro.

Mihai Pascu obișnuia să își împrumute și apropiații, iar când nu și-a mai primit banii înapoi a apelat inclusiv la executorii judecătorești.

Așa s-ar fi întâmplat și cu un prieten de familie cu care împărtașea pasiunea pentru mașini. Ajuns la nevoie, i-ar fi împrumutat firma care a intrat în insolvență, așa că nu ar mai fi văzut banii nici până astăzi. Relațiile de prietenie dintre cei doi s-au răcit, iar acum îi mai leagă doar o procedură de executare silită.

Ar exista mai multe procese de executare silită, însă detaliile afacerilor sunt ținute sub lacăt de executorii judecătorești. Aceștia incearcă să convingă instanțele de judecată să pună poprire pe sumele de bani pretinse de Pascu de la cei pe care i-ar fi împrumutat.

Citește și: Ce dietă ține Raluca Bădulescu și cum gestionează bullying-ul, după ce a slăbit: „Fac sacrificii din punct de vedere culinar. Mănânc…’ / EXCLUSIV

Citește și: George Burcea, mesaj cu subînțeles, la trei săptămâni de la despărțirea de Viviana Sposub: „Lasă să doară, până nu mai poate să doară'

Mihail Claudiu Pascu și Miruna Pascu apar în dosarul lui Sile Cămătaru

Mihail Claudiu Pascu și Miruna Pascu apar în dosarul lui Sile Cămătaru. Conform documentelor prezentate de lumeapolitica.ro, părinții lui Vlad Pascu au dat bani cu camătă și au calitatea de martori.

'Astfel, în aprilie 2003, partea vătămată Voiculescu Radu Gheorghe a împrumutat de la martorii Pascu Mihai Claudiu și Pascu Miruna suma de 75.000 USD cu dobânda de 6% pe lună încheind în acest sens contractul de vânzarea-cumpărare autentificat sub nr. din 24.04.2023 de BNP Mone Gabriela Olga, având ca obiect 'vânzarea' imobilului aparținând părții vătămate, situat în com Mogoșoaia, jud. Ilfox, compus din teren în suprafață de 1.000 mp și construcție edificată de acesta, tip parter plus etaj.

Deși în realitate a fost vorba de un împrumut, s-a ales varianta încheierii unui contract de vânzare cumpărare și nu a unui contract de împrumut cu garanție imobiliară, aceasta fiind practica utilizată în situația în care anumite persoane fizice oferă sume de bani cu acest titlu pentru asigurarea recuperării creanței și pentru a evita ulteriori proceduri costisitoare și îndelungate ce ar trebui să fie efectuate în cadrul executării silite imobiliare', se arată în motivarea deciziei nr. 769 în dosarul nr. 28733/3/2005, ăn care judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au respins recursul lui Sile Cămătaru împotriva condamnării la 11 ani de închisoare.

În document se arată că ulterior, pentru că expira perioada, partea vătămată a apelat la Silviu Dudiță, cunoscut drept Fluturică, pentru a achita împrumutul luat de la Mihail Claudiu Pascu și Miruna Pascu.

Din această afacere, soții Pascu ar fi obținut 28.000 de euro, după ce ar fi vândut imobilul cu 103.000 de euro către locotentul lui Sile Cămătaru.

De altfel, nu este prima dată când numele soților Pascu sunt legate de afaceri imobiliare. Cei doi apar în scandalul legat de construirea unui hotel de zece etaje pe Bd. Expoziției nr 22, dar și în legătură cu o inginerie imobiliară din Parcul Școala Herăstrău.

Mihail Claudiu Pascu a câștigat procesul cu Clotilde Armand, iar primarul Sectorului 1 este obligată de către instanță să emită autorizația de construire pentru imobilul cu 10 etaje de pe Bulevardul Expoziției. Pentru fiecare zi de întârziere, aceasta trebuie să-i plătească 1.000 de lei lui Pascu.

O fostă judecătoare susține că tatăl șoferului drogat împrumuta bani cu camătă

Mihaela Ciocea, o fostă judecătoare de la Curtea de Apel București, a mărturisit detalii despre tatăl șoferul lui drogat. Aceasta a lua parte la mai multe procese în care a fost implicat Mihai Pascu și susține că le dădea banii oamenilor cu camătă, iar mai apoi le lua casele.

'Prin anul 2000, pe când eram judecător începător la Judecătoria Sectorului 3 din București, acest „investitor imobiliar”, Mihai Pascu, era nelipsit din ședințele instanței . Avea zeci de litigii cu români cărora le imprumutase bani cu camătă și le luase apoi apartamentele cu care aceștia garantasera împrumutul. Nu pentru că oamenii nu își platisera datoriile, ci pentru că, în momentul când aceștia restituiau împrumutul sau ratele la împrumuturi, nu le mai dădea chitanță. Apoi, îi și executa silit.

Mihai Pascu avea avocați, dar era tot timpul prezent el însuși în instanță, deoarece se prevala și de aspectul lui de om serios, cu aspect de tip fin, înalt, cu plete, semănând mai mult a rocker decât a escroc.

În aceste condiții, credeți ca a avut vreo reținere să plătească la DIICOT sau să recurgă la traficul de influență, pentru ca aceasta structură să renunțe la urmarirea penală a fiului său ?

Cine își mai amintește că înșelarea oamenilor de către cămătari a fost în anii 90 și la începutul anilor 2000 un fenomen de masă, căruia i-au căzut victime sute de mii de oameni?', este o parte din mesajul scris de Mihaela Ciocea, pe Facebook.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton