Ce vând oamenii pe Internet în vreme de pandemie: „Sânge de la pacient vindecat de COVID-19” sau leacuri miraculoase și vaccinuri false

Publicat pe

Partea întunecată a internetului, Darknet așa cum se numește, conține zeci de anunțuri care mai de care mai ciudate. Oamenii vor să vândă lucruri precum medicamente, teste pentru COVID-19, leacuri miraculoase, echipamente de protecție și chiar sângele unui pacient vindecat de coronavirus. 

Institutului Australian de Criminalistică a publicat un raport în care sunt analizate mai multe astfel de piețe. Au fost investigate 20 de piețe darknet din 3 aprilie 2020 pentru a identifica amploarea și sfera vânzărilor online „subterane'.

Produsele conexe cu COVID-19 au inclus vaccinuri, medicamente antivirale sau reutilizate pentru tratamentul COVID-19, teste diagnostice și produse de protecție cum ar fi măștile chirurgicale sau N95. Produsele disponibile au fost cel mai probabil deviate sau furate din fabrici, magazine și depozite sau laboratoare care folosesc produse farmaceutice.

Medicamente antivirale și antibiotice

Medicamente antivirale vândute au vizat: pentru o treime din înregistrările unice și aproape jumătate din toate înregistrările au fost tratamentele antimalarie, azitromicina antibiotică și medicamentul antiviral favipiravir, după ce au fost prezentate în mass-media drep tratamente posibile pentru COVID-19.

În timp ce tratamentele antimalarice (de exemplu, cloroquina și hidroxiclorochina) sunt de obicei ieftine și ușor disponibile, au fost prezente la prețuri umflate în cantități remarcabile în peste o treime din cazuri.

De asemenea, pot exista vaccinuri experimentale deviate ilegal de la laboratoarele de cercetare care conduc teste pe animale sau umane, sau chiar provenite de la pacienții care s-au recuperat din COVID-19. Costul mediu al unui vaccin a fost de 575 dolari, dar se presupune că vaccinurile oferite de trei furnizori pe DarkBay provenind din China au un preț de 10.000 USD la 15.000 USD. Cel mai costisitor vaccin a fost „COVID-19 Antidot de vânzare 'la 24.598 USD pe Dream Alt, expediat în întreaga lume din Statele Unite.

Anunțurile vizează și plasmă de la foşti pacienţi care au fost infectaţi cu COVID-19 conţine anticorpi ce ar putea să ducă la reducerea sarcinii virale în organismele bolnavilor grav afectaţi de acest virus.

Valoarea totală a produselor puse la vânzare a fost de aproximativ $240,000.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter