Cel mai nou simptom asociat cu noul coronavirus, localizat la mâini și la picioare. Medicii explică exact cum se manifestă: "Se pare că virusul poate..."

Publicat pe

Nu toate misterele în ceea ce privește noul coronavirus au fost deslușite. Medicii și cercetătorii încă lucrează la descoperirea tuturor simptomelor. În afară de febră, tuse și respirație greoaie, dermatologii au mai găsit acum un alt simptom ce ar putea indica infectarea cu COVID-19.

Cel mai nou simptom asociat cu noul coronavirus, localizat la mâini și la picioare. Medicii explică exact cum se manifestă: "Se pare că virusul poate..."Cel mai nou simptom asociat cu noul coronavirus, localizat la mâini și la picioare. Medicii explică exact cum se manifestă: "Se pare că virusul poate..."

Un studiu realizat de mai mulți dermatologi sugerează că pielea este un indicator foarte bun atunci când vine vorba despre infectarea cu noul coronavirus, potrivit ABC News.

Citește și: A murit primul medic infectat cu noul coronavirus în România.Doctorul fusese depistat pozitiv în urmă cu două săptămâni

Noul simptom descoperit, cunoscut drept „degetele COVID” se manifestă prin înroșirea degetelor atât de la mâini, cât și de la picioare. Medicul Misha Rosenbach, profesor de dermatologie la Spitalul din Universitatea din Pennsylvania, susține că degetele arată ca și cum ar fi degerate.

În egală măsură, el a ținut să menționeze că aceste ultime descoperiri s-au raportat cu precădere la copii și tineri, cu alte cuvinte persoanele care sunt, de regulă, asimptomatice sau prezintă simptome ușoare.

Citește și: A lăsat scena pentru a lupta împotriva noului coronavirus.Solista Corina Elena Badea este medic primar la Spitalul Județean din Tulcea: 'Am învățat din nepregătirea altora'

S-a întâmplat în anumite cazuri de afecțiuni ale pielii să apară erupții asemănătoare rujeolei sau urticariei, conform editiadedimineata.ro.

'Nu știm încă motivul acestei tendințe de coagulare la pacienți, dar se pare că virusul poate suprastimula sistemul imunitar la anumiți pacienți. Acest răspuns imunitar prea puternic ar putea declanșa o tendință de coagulare', a explicat un medic în legătură cu noua descoperire.

Sursa foto: pexels.com, Hepta

Citește și: Recomandările specialiștilor pentru persoanele care suferă de diabet.Ce trebuie să facă dacă suspectează că s-au infectat cu Coronavirus

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter