Alte cinci femei au depus plângere pentru agresiune sexuală împotriva preotului Visarion Alexa

Publicat pe

Alte cinci femei au depus plângere împotriva preotului Visarion Alexa pentru agresiune sexuală, incidentele fiind petrecute în ultimii ani. Preotul Visarion Alexa este, în prezent, sub control judiciar într-un dosar de agresiune sexuală, după ce a hărțuit o femeie în timpul spovedaniei.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Preotul Visarion Alexa a ajuns luni dimineaţă în faţa judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti, pentru că procurorii nu vor să renunţe la măsura arestării preventive. La sosirea la tribunal, preotul, care este acuzat că a abuzat două enoriaşe, nu a dorit să stea de vorbă cu presa.

Alte cinci femei au depus plângere pentru agresiune sexuală împotriva preotului Visarion AlexaAlte cinci femei au depus plângere pentru agresiune sexuală împotriva preotului Visarion Alexa

Alte 5 femei au depus plângeri penale împotriva lui Visarion Alexa

După mediatizarea cazului, alte cinci femei s-au hotărât să depună plângere la Poliţie împotriva preotului Visarion Alexa. Ptrivit acestora, preotul le-ar fi abuzat sexual în ultimii ani, au afirmat surse pentru Digi24.

O femeie a depus o plângere la Secția 20 de Poliție pentru fapte care ar fi avut loc între anii 2010 – 2016. Aceasta a spus anchetatorilor că ar fi fost agresată de preotul Visarion Alexa și în biserică, și într-un autoturism, au declarat surse din anchetă pentru ziarul Libertatea.

Nu este singura plângere. Potrivit unor surse din anchetă, au fost făcute cinci plângeri penale pentru agresiune împotriva preotului.

După ce preotul a fost reținut și apoi eliberat sub control judiciar, mai multe postări ale unor presupuse victime ale sale au apărut pe rețelele de socializare.

„Eram blocată, mă rugam la Sfântul Mina să se termine, că avea icoana în chilie. Eram bulversată. Îmi zicea că nu înțeleg Biblia, poate citesc Vechiul Testament (regele David) și „dragostea” față de aproape', se arată în postarea de pe Facebook.

Citește și:Cum a apărut Luca Reghecampf la botezul fratelui său, Liam. A avut un mesaj și pentru Bebeto:'Trebuia să fii cu noi'

Citește și:Ce s-a întâmplat după ce Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf s-au bătut în plină stradă.S-au deschis dosare penale și s-au emis ordine de protecție

Preotul Visarion Alexa rămâne sub control judiciar

Comisia de disciplină din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor i-a solicitat preotului Visarion Alexa o declarație personală cu privire la faptele de care este acuzat.

Acesta a recunoscut fapta incriminată de probatoriul consemnat, însă a refuzat să ofere detalii amănunțite afirmând că avocata sa l-a sfătuit să fie reținut în declarații.

„Acesta a recunoscut fapta incriminată de probatoriul consemnat și în stenogramele devenite publice, refuzând să ofere însă detalii amănunțite și invocând faptul că avocata sa l-a sfătuit să fie reținut în declarații, a transmis Arhiepiscopia, care a menționat că „poziția Bisericii, poziția creștină, este totdeauna, în mod natural și subînțeles, favorabilă celui vulnerabil și oricărei persoane care ajunge să fie victima unui abuz de orice fel'.

Arhiepiscopia Bucureștiului i-a comunicat măsurile pe care le-a luat împotriva sa. Prima interdicţie spune că preotul Visarion Alexa este suspendat de la slujire.

Altfel spus, are interdictie sa oficieze orice serviciu religios. Iar lista continuă cu retragerea funcţiei de paroh, dar şi cu obligaţia de a informa constant Arhiepiscopia despre evoluția cercetărilor judiciare.

Judecătorii au respins arestarea preventivă a lui Visarion Alexa

Preotul Visarion Alexa rămâne în continuare sub control judiciar. Asta după ce inițial, atât preotul, cât și procurorii au contestat măsura.

Azi, judecătorii de la Tribunalul București au respins măsura propusă de procurori (n.r arestarea preventivă). Decizia este definitivă. 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter