Cine este Nelu Tătaru, noul ministru al Sănătății, după ce Victor Costache a demisionat în plină criză COVID-19. Este chirurg de meserie și a fost senator PNL

Publicat pe

Secretarul de stat Nelu Tătaru, propus de premierul Ludovic Orban pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, după ce Victor Costache a demisionat, este chirurg de profesie, a condus Spitalul Municipal Huşi, dar şi filiala locală a PNL Huşi. În legislatura 2012 – 2016, Tătaru a fost senator, ales pe listele PNL.

Cine este Nelu Tătaru, noul ministru al Sănătății, după ce Victor Costache a demisionat în plină criză COVID-19. Este chirurg de meserie și a fost senator PNLCine este Nelu Tătaru, noul ministru al Sănătății, după ce Victor Costache a demisionat în plină criză COVID-19. Este chirurg de meserie și a fost senator PNL

Potrivit declarațiilor făcute până acum, Nelu Tătaru, principalul comunicator în criza sanitară generată de epidemia de coronavirus, nu este un susținător al testărilor în masă pentru COVID-19.

Totuși, miercuri seara a confirmat declarațiile ministrului Victor Costache referitoare la un plan de a face multe teste, însă vorbea despre o capacitate de doar 2-3 mii de teste pe zi, care nu este nici măcar disponibilă acum.

„S-au primit 15 aparate Real Time PCR care vor avea specialişti de rigoare şi se vor face aceste teste etapizat, pentu toată populaţia Bucureştiului, aleasă ca primă aglomerare urbană. Vor urma şi celelalte oraşe, Bucureştiul fiind un proiect pilot, pentru a putea evalua starea de infectare a unui oraş. (…) În Bucureşti, după personalul medical începem cu testarea fiecărui cartier în parte. Pacienţii spitalelor sunt şi ei testaţi. (…) Se va ajunge la o capacitate de două-trei mii de testări pe zi. Vom face la Ministerul Sănătăţii programări şi etapizări pe grupe de vârstă şi pe categorii. Vom începe cu Bucureştiul şi cu aglomerările mari unde există un risc ridicat de transmitere, a spus Nelu Tătaru la Digi24.

Cu doar o săptămână în urmă, Nelu Tătaru declara, pentru G4Media.ro, că în România se fac suficiente testări pentru coronavirus, pe procedura recomandată de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și că peste tot în lume sunt testate doar persoanele suspectate de infectare.

„Testările sunt suficiente, conform recomandărilor OMS. Peste tot în lume testările se fac la persoanele suspecte. Nici în Italia și Spania nu se fac testări în masă', preciza Tătaru.

De menționat că la acest moment România dispune de o capacitate de testare de doar 1100-1200 de teste pe zi și se încearcă să se ajungă la 2000 săptămâna viitoare. Între timp, cazuri de infectare a medicilor apar în spitale din toate regiunile țării: București, Iași, Arad, Sfântu Gheorghe, Galați, Timișoara, Deva, Focșani.

Biografie Nelu Tătaru

Potrivit CV-ului, Nelu Tătaru este născut pe data de 30 septembrie 1972 şi este căsătorit.

El a fost, în perioada 1991 – 1992 asistent medical stagiar la Spitalul Judeţean Vaslui, iar între 1999 şi 2000 medic stagiar la aceeaşi unitate medicală.

Între 2000 şi 2006 a făcut rezidenţiatul în Chirugie generală UMF Iaşi – Spitalul de Urgenţă Sfântul Ioan Iaşi, iar din 2006 a condus Blocul operator la Spitalul Municipal Huşi.

De asemenea, în perioada 2007 – 2010 a condus Spitalul Municipal Huşi.
Nelu Tătaru a fost consilier local în Huşi, iar între 2011 -2012 a fost preşedintele PNL Huşi.

El a fost senator liberal între 2012 – 2016, fiind ales în Circumscripţia electorală numărul 39 Vaslui, Colegiul 3, potrivit News.ro.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter