Concertele și festivalurile cu peste 1.000 de persoane sunt interzise toată vara, în România. Mesajul Ministerului Culturii

Publicat pe

Un proiect de lege, aflat în dezbatere pe site-ul Ministerului Culturii, privind desfăşurarea evenimentelor cultural-artistice în contextul epidemiei de COVID-19 interzice organizarea concertelor şi festivalurilor cu peste 1.000 de participanţi în România.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Prin acest proiect, Ministerul Culturii răspunde problemelor semnalate de organizatorii de evenimente artistice sau culturale din România, care erau blocați de lipsa unei decizii luate de autoritățile administrației publice. 

Proiectul de lege își propune să ofere un cadru de 'predictibilitate cu privire la organizarea acestor evenimente de interes atât pentru furnizorii de servicii, cât și pentru participanți', stabilind limita numărului de participanți dincolo de care organizarea unui eveniment este interzis pe timpul verii, citează Mediafax.

'Până la data de 31 august 2020, este interzisă organizarea evenimentelor, festivalurilor și manifestărilor culturale, artistice la care sunt prezenți mai mult de 1.000 de participanți simultan, atât în spații închise, cât și în aer liber, indiferent dacă accesul este gratuit sau cu plata biletului', se arată în proiectul de lege supus dezbaterii pe site-ul Ministerului Culturii. 

Concertele și festivalurile cu peste 1.000 de persoane sunt interzise toată vara, în România. Mesajul Ministerului CulturiiConcertele și festivalurile cu peste 1.000 de persoane sunt interzise toată vara, în România. Mesajul Ministerului Culturii

„Dacă spațiul e mic, distanțarea nu se poate produce”

În urmă cu o lună, profesorul Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a declarat la Digi24 că relaxarea restricțiilor după data de 15 mai va fi făcută gradual, însă multe dintre activități, mai ales cele cu public, precum spectacolele, nu vor fi reluate în 2020. 

„În ceea ce privește adunările, eu nu cred că în acest an adunările de mare amploare vor fi reluate, este o părere personală. Probabil că între 50 și 100 de persoane o să fie un interval acceptabil, dar trebuie raportat la un anumit spațiu. Dacă spațiul e mic, distanțarea nu se poate produce. Concerte de mare amploare în aer liber eu nu cred și nu cred că o să fie în nicio țară', a declarat Rafila.

Coronavirus în România

Până pe 28 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 18.791 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 12.629 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, până acum, 1229 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter