Concluziile unor studii din China și America, privind coronavirusul la animalele de companie: transmit câinii și pisicile COVID-10, la om?

Publicat pe

Un studiu realizat în China arată că animalele nu pot transmite oamenilor coronavirus. Pisicile pot transmite COVID-19 doar altor feline, iar câinii pot contacta greu boala. Şi experţii americani spun că nu au nicio dovadă care să arate că oamenii pot lua coronavirus de la animale, conform Daily Mail.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

O echipă de cercetători din China a vrut să vadă ce efect are COVID-19 asupra animalelor, aşa că a injectat virusul mai multor câini şi pisici. Pe scurt, concluziile sunt următoarele: pisicile pot fi infectate cu coronavirus şi îl pot da mai departe dar numai altor feline, în timp ce pentru câini e greu să contracteze boala. COVID-19 n-are efect nici asupra găinilor, raţelor şi porcilor, citează Mediafax.

Toate pisicile infectate cu coronavirus au dezvoltat anticorpi împotriva covid-19. Autorii studiului consideră că analizarea infecției cu coronavirus la animale reprezintă o parte din efortul pentru eradicarea virusului la oameni.

Studiul a venit după confirmarea a patru cazuri izolate de animale de companie care au fost infectate cu noul coronavirus, printre care doi câini din Hong Kong şi o pisică din Belgia. O a doua felină a fost testată pozitiv, la fel ca stăpânul ei, însă nu are niciun simptom, spre deosebire de cea din Belgia. În toate cele patru cazuri, teoria e că animalele au contractat boala de la stăpânii lor.

Şi Centrul American pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor a stabilit că nu există absolut nicio dovadă că animalele de casă pot transmite COVID-19 oamenilor.

Totuși, cercetătorii au recomandat oamenilor infectați cu coronavirus să limiteze contactul cu animalele lor de casă, să evite să le ia în brate, să fie linși sau să împartă mâncare cu ele.

„Sunt măsuri de precauție care ar trebui luate pentru orice boală nouă despre care avem puține informații disponibile', a declarat virologul Linda Saif.

Vezi care sunt cei mai frumosi caini din lume!

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter