Consiliere psihologică gratuită pentru persoanele care fac atacuri de panică din cauza coronavirusului. Numărul de telefon pe care îl poți apela non-stop în situații de criză

Publicat pe

Persoanele care suferă de anxietate sau care au atacuri de panică au posibilitatea de a apela gratuit la un specialist, pentru a primi sfaturi de specialitate.

În cazul persoanelor anxioase, situația actuală poate avea un impact serios asupra sănătății emoționale, motiv pentru care s-a deschis o linie de ajutor pentru ca oamenii să poată fi consiliați.

Focarul de coronavirus poate avea un impact deosebit de mare asupra sănătății emoționale, acolo unde există un fond anxios sau diagnostice de tulburări emoționale.

Frica și anxietatea de boală pot fi copleșitoare, îmbrăcând diverse forme, de la anxietate ușoră, medie, generalizată, ipohondrie și până la atacuri de panică. De aceea, pe lângă recomandările medicale și ajutor logistic, este nevoie și de sprijin emoțional: de atenție la propria persoană, dar și la cei din jur, acceptare, înțelegere și de asigurarea suportului specializat în cazul persoanelor cu predispoziție anxioasă. Prin deschiderea liniei de ajutor dorim să venim în întâmpinarea acestei nevoi și să asigurăm psihoeducație si suport în situațiile de anxietate și atac de panică', a scris psihologul Yolanda Crețescu, fondatoarea depreHUB, pe rețelele de socializare.

Oamenii pot apela gratuit numărul 0374.456.420, 24/7. Peste 35 de psihologi voluntari, studenți sau absolvenți ai facultăților de Psihologie sunt disponibili, pentru a răspunde nevoilor oamenilor.

„În timp ce unele persoane privesc situația mai relaxat sau stau într-un grad de alertă rațional, altele se îngrijorează peste măsură, ajungând la episoade de anxietate și atacuri de panică. Pentru acestea din urmă, construirea de mecanisme conștiente și raționale de coping este absolut necesară„, a mai ținut să menționeze specialistul.

Sursa foto: pexels.com

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter