Studiu: COVID-19 se transmite mai ușor prin vorbire decât prin tuse

Publicat pe

Un nou studiu al cercetătorilor de la Universitatea Cambridge arată că noul coronavirus s-ar transmite mai ușor prin vorbire decât prin tuse. Până acum se susținea exact contrariul! Iată ce indică ultimele cercetări!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Noi detalii despre răspândirea COVID-19! Cercetătorii vin cu noi concluzii: astfel, la o oră după ce o persoană infectată a vorbit timp de 30 de secunde, picăturile minuscule sau aerosoli rămaşi ar conține mai multă masă virală decât după o tuse. Pe scurt, în spaţii mici şi fără ventilaţie, oamenii se pot infecta cu noul coronavirus după ce au stat de vorbă cu alte persoane infectate, chiar dacă se păstrează distanța.

„Vorbirea produce particule mult mai fine decât tusea”

Dacă picăturile mari cad pe pământ pe distanțe scurte, cele minuscule au capacitatea de a transporta virusul pe distanțe mai mari de 2 metri. În acest caz virusul persită și pericolul de infectare este mai mare.

„Vorbirea este o problemă foarte importantă atunci când vine vorba despre transmiterea virusului şi care trebuie luată în considerare, deoarece produce particule mult mai fine decât tusea, iar aceste particule, sau aerosoli, pot persista timp de cel puţin o oră în cantităţi care sunt suficiente pentru a provoca boala', a declarat prof. Pedro Magalhães de Oliveira, expert în mecanica fluidelor la Universitatea din Cambridge, conform The Guardian.

Spațiul închis, cea mai mare sursă de infectare cu COVID-19

Măștile de protecție, distanțare, dar și aerisirea încăperilor rămân esențiale pentru combaterea răspândirii cu noul coronavirus.

Oamenii de știință subliniază că este esențial să se poarte mască în momentul în care se vorbește cu o altă persoană, chiar dacă se află la 2 metri distanță. În caz contrar, riscul de infecție este ridicat.

„Aveţi nevoie de măşti, aveţi nevoie de distanţare şi aveţi nevoie de o ventilaţie bună în încăperi, astfel încât aceste particule să nu se acumuleze într-un spaţiu închis şi să fie îndepărtate în siguranţă', mai subliniază Oliveira.

Sursa foto: pixabay.com

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter