Cum a afectat coronavirusul turismul. Multe companii aeriene și-au anulat cursele spre Italia și China / Anunțul Băncii Naționale

Publicat pe

Înmulțirea alarmantă a cazurilor de infectare cu noul coronavirus din China, COVID0-19, a determinat majoritatea companiilor aeriene să anuleze sau să reducă numărul zborurilor spre țările cele mai afectate, respectiv Italia și China. Consultantul în turism Răzvan Pascu a făcut, pe pagina sa de Facebook, o analiză a situației actuale, din punct de vedere turistic.

„1. Blue Air reduce capacitatea de zbor în şi dinspre Italia, din luna martie şi până la începutul lunii aprilie 2020, în contextul răspândirii virusului şi al instalării carantinei pentru pasagerii ce călătoresc în şi dinspre mai multe oraşe din Italia.

2. Turkish Airlines a anunțat duminică că a anulat temporar toate zborurile către Italia. Zborurile către China și Iran fuseseră deja anulate anterior.

3. Lufthansa și-a redus capacitatea de zbor și va reține la sol 150 de avioane. 25 dintre acestea erau destinate zborurilor lung-curier, în timp ce restul de 125 sunt zboruri scurte și medii. Totodată, Lufthansa Group extinde suspendarea zborurilor către China până la 24 aprilie, către Teheran până la 30 aprilie și reduce serviciile către și dinspre nordul Italiei cu 25%.

4. Începând din 13 martie și până pe 2 aprilie, Wizz Air a anulat 22 din cele 27 de zboruri/saptamana din Romania spre Italia pe care trebuia să le opereze în acest interval de timp.

5. Ryanair anulează până la 25% din zborurile spre Italia din Europa între 17 martie şi 8 aprilie, drept consecinţă a coronavirusului.

6. American Airlines anulează zborurile din şi spre Milano Malpensa din şi spre aeroporturile New York JFK şi Miami. Zborurile ar trebui să se reia pe 25 aprilie.

7. Și British Airways a transmis că anulează sute de zboruri din Marea Britanie către destinații din Italia, Franța, Austria, Belgia, Germania, Irlanda, Elveția și Statele Unite.

8. easyJet a anunţat că va suspenda zborurile spre Italia din cauza cererii reduse.

9. Alitalia a întrerupt 38 de curse naţionale şi internaţionale, iar Iberia şi Vueling şi-au reorganizat capacitatea zborurilor spre Italia.

10. United Airlines își va reduce cu 10% zborurile în Statele Unite și Canada și cu 20% zborurile în străinătate în aprilie.

11. Brussels Airlines a redus frecvenţa zborurilor cu 30% spre destinaţii precum Milano, Roma şi Veneţia.

12. Bulgaria Air a suspendat cursele spre şi dinspre Milano până pe 27 martie.

În acest context, China oferă sprijin financiar companiilor aeriene afectate de coronavirus pentru a le încuraja să-şi reia serviciile şi să nu-şi suspende zborurile. Pentru fiecare loc disponibil pe kilometru, statul chinez acordă 0,0176 yuani pentru rutele împărţite de mai mulţi operatori aerieni şi 0,0528 yuani pentru rutele operate de o singură companie aeriană.

Sprijinul este acordat pentru zborurile efectuate în perioada 23 ianuarie – 30 iunie.

Totodată, Israel impune carantină persoanelor venite din Franţa, Germania, Spania, Elveţia şi Austria, iar Germania a interzis prin decret exportul de material medical de protecţie, în special al măştilor, excepție făcând ajutoarele umanitare. În plus, Arabia Saudită suspendă temporar Umra – pelerinajul musulman ce poate fi făcut de-a lungul unui an, pentru a împiedica propagarea coronavirusului.

Banca Mondială a anunţat că au un plan de urgenţă în valoare de 12 miliarde de dolari pentru a ajuta statele ce doresc să ia măsuri în lupta împotriva coronavirus, iar FMI pune la dispoziția celor mai fragile țări 10 miliarde de dolari ce ar putea fi împrumutaţi fără dobândă.', a scris Răzvan Pascu pe Facebook.

Vezi ce locuri de vizitat sunt in Spania sau daca tot esti in zona, obiectivele turistice din Portugalia. Poti citi si despre locurile de vizitat din Italia sau obiectivele turistice din Germania!

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter