Cum poți rămâne însărcinată dacă iei anticoncepționale. 5 moduri în care pastilele contraceptive își pierd efectul

Publicat pe

Cum poți rămâne însărcinată dacă iei anticoncepționale. Pilulele contraceptive sunt folosite de multe femei cu scopul de a preveni o sarcină. Ei bine, iată că sunt situații în care riscul de a deveni mamă crește. Potrivit CDC, majoritatea femeilor nu știu că există astfel de moduri care pot reduce eficiența anticonceptționalelor până la 91%.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Dacă sunt folosite corect, pastilele contraceptve sunt eficiente în proporție de 99,7%. Acest lucru înseamnă că o femeie din 100 poate rămâne însărcinată chiar dacă ia anticonconcepționale. Eficiența lor scade dacă nu sunt luate la momentul reprectiv și dacă sunt luate alte medicamente.

Multe femei nu știu că există astfel de situații neprevăzute, iar anticoncepționale trebuie luate corect. Află care sunt 5 motive pentru care pastilele contraceptive își pot pierde eficiența și ce alte metode contraceptive poți folosi și care sunt semnele timpurii ale sarcinii.

Citește și: De ce Mirela Vaida și soțul ei nu mai dorm împreună, după 13 ani de căsnicie:”Uite asta se întâmplă!”

Citește și: Alina Sorescu, adevărul despre datoriile firmei. Ce legătură au cu divorțul de Alexandru Ciucu:”Sunt informații care mă discreditează”

Citește și: Laurențiu Reghecampf are succes în afacerile din afara sportului.A făcut profit peste 100.000 de euro după divorțul de Anamaria Prodan

Citește și: Cine este și cum arată viitoarea soție a lui George Simion. Au chemat la nuntă toată România:”Să veniți în cămașă populară!”

Cum poți rămâne însărcinată dacă iei anticoncepționale

Anticoncepționale sunt eficiente în proporție de 99,7%. Cu toate astea, o femeie din 100 poate să rămână gravidă chiar dacă ia anticoncepționale. Eficiența lor scade dacă uiți să iei într-o zi o pastilă, dacă iei alte medicamente sau dacă ai alte simptome. Conform CDC, pilulele contraceptive sunt folosite de multe femei cu scopul de a preveni o sarcină. Pilulele contraceptive stabilizează nivelurile hormonilor în așa fel încât glanda pituitară transmite semnale ovratelor să nu elibereze ovule. Află care sunt cele cinci metode în care poți rămâne însărcinată dacă iei anticoncepționale.

1.Uiţi să iei pastila în fiecare zi

Dacă uiți să iei pastila anticontraceptivă, este posibil ca nivelul hormonal să nu fie suficient pentru a preveni sarcina. Există riscul să se producă ovulația, ceea ce înseamnă că dacă ai avut un act sexual înainte, șansele să rămâni însărcinată sunt foarte mari.

2. Vărsături sau diaree severă

Pilulele contraceptive pot fi eliminate din organism sau să nu fie complet absorbită. În consecință, nu își mai face efectu. În cazul în care se întâmplă asta, trebuie să iei cât mai repede o altă pastilă.

3. Nu se iau pastilele la aceeași oră în fiecare zi

Nivelul hormonal se menține constant și ești protejată de o sarcină nedorită. Este indicat ca fereastra optimă să nu depășească 3 ore în fiecare zi. Este indicat să îți setezi o alarmă pe telefon ca să îți amintești ora exactă la care să iei pastila.

4. Nu începe un nou pachet de contraceptive în prima zi a menstruației

Dacă iei prima pastilă în a 5-a zi a menstruației sau chiar mai târziu , din diferite motive, trebuie să știi că protecția împotriva unei sarcini scade semnificativ. În cazul acesta este indicat să folosești o metodă contraceptivă de rezervă sau să eviți contactul sexual în primele 7 zile când iei pastila.

5. Se iau anumite medicamente sau suplimente

Acestea pot reduce eficiența pilulei contraceptive. Printre ele se numără rifampicina, antiepileptive, antivirale folosite în tratamentul infecției cu HIV, suplimente sau ceai de sunătoare. Folosește în paralel și alte metode de protecție dacă iei astfel de medicamente.

Sursa: CSID

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter