Cum va circula metroul după 15 mai. Anunțul făcut de ministrul Transporturilor

Publicat pe

Pe 15 mai, odată cu încheierea stării de urgență, circulația la metrou va reveni la normal. Iată care sunt măsurile de siguranță luate de oficiali pentru a preveni aglomerația din trenurile de metrou și din stații.

Odată cu începerea perioadei de relaxare în contextul pandemiei de coronavirus, mulți dintre cei aflați acum în autoizolare vor începe să se întoarcă la serviciu. Drept urmare, la metrou, unul dintre cele mai folosite mijloace de transport, va reveni aglomerația.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunțat ieri că vor fi luate măsuri de siguranţă pentru transportul cu metroul începând cu 15 mai. Metrorex va folosi toate trenurile disponibile, astfel, timpii de aşteptare vor fi între 2-3 minute, respectiv 6-7 minute.

În stații se păstrează distanța

„Mâine (vineri – n.r.), la iniţiativa domnului prim-ministru, vom avea o discuţie clară despre măsurile pe care le vom lua pe fiecare mod de transport în parte, începând cu data de 15 mai. (…) Suntem pregătiţi să luăm măsuri pentru fiecare mod de transport, inclusiv la metrou. Ne-am adresat Ministerului Afacerilor Interne pentru a ne sprijini, pentru că la metrou, mai întâi, trebuie să ne asigurăm că accesul se face în condiţii de siguranţă. În staţii, de asemenea, se păstrează distanţa. Noi venim cu maximum de trenuri posibil în această perioadă, astfel încât timpii de aşteptare să fie între 2-3 minute, respectiv 6-7 minute, în funcţie de staţiile Metrorex”, a declarat ministrul Transporturilor, citat de Agerpres.

Citește și: Aerul condiționat poate să împrăștie COVID-19 și să contamineze camerele? Medicul infecționist Virgil Musta explică totul

Vor fi instituite reguli pentru tot trsansportul public

De asemenea, Lucian Bode a menționat că instituţiile statului au obligaţia să prezinte „un set de reguli pentru tot ceea ce înseamnă transportul public, fie că vorbim despre cursele speciale, cursele regulate, fie că vorbim despre transportul cu metroul”.

Ministrul Transporturilor a precizat că în următoarele vor fi anunţate măsurile concrete ce urmează a fi luate pentru fiecare mod de transport în parte, până pe data de 15 mai Comisia Europeană urmând a transmite un set de recomandări în acest sens, care vor fi aplicate de toate statele membre.

„Noi am avut săptămâna trecută o reuniune a Consiliului de miniştri de transporturi din Uniunea Europeană. Toate statele membre au solicitat, la unison, o propunere din partea Comisiei Europene, un set de recomandări, astfel încât toate statele membre să le poată aplica unitar. (…) Credem că, până pe data de 15 mai, Comisia Europeană va veni cu un set de recomandări pe care le vor aplica toate statele membre”, a explicat minstrul Transporturilor.

Citește și: Monica Pop susține că s-au luat măsuri exgerate în contextul coronavirusului: „Va fi greu pentru medici. Nu este un pericol așa de mare cum se vorbește”

Foto: Facebook

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter