Cum va fi vremea de Florii și de Paște 2023. Prognoza pentru perioada 3 – 24 aprilie

Publicat pe

Cei care și-au făcut planuri pentru perioada de Sărbători s-au întrebat, cu siguranță, cum va fi vremea de Florii și de Paște în 2023. Ei bine, pentru prima perioadă, ANM face un anunț surprinzător, deoarece, în mod total neașteptat, de Florii vremea va fi mai rece decât mediile valorilor termice. Iată prognoza pentru perioada 3 – 24 aprilie 2023!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Cum va fi vremea de Florii și de Paște 2023. Ne mai despart aproape două săptămâni de Învierea Domnului, așadar Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru săptămâna Floriilor și săptămâna Paștelui 2023. Conform specialiștilor, vom avea parte de vreme bună de sărbătorile pascale, în acest an, cu precipitații excedentare în anumite regiuni, însă pe perioade scurte.

Cum va fi vremea de Florii și de Paște 2023

În 2023, Paștele ortodox pică duminică, 16 aprilie. Conform ANM, luna aprilie vremea va fi bună. Totuși de Florii, temperaturile vor scădea față de normalul perioadei (minime între 0 și 8 grade Celsius, maxime între 11-18 grade Celsius) fiind anunțate posibile precipitații în regiunile estice, sud-vestice, dar în special în cele sudice. În restul țării, temperaturile vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, adică până în 18 grade Celsius.

ANM a emis prognoza pentru următoarele săptămâni, dar va reveni cu date exacte cu privire la temperaturile care se vor înregistra de Florii și de Paște mai aproape de aceste date.

Vremea în săptămâna Floriilor 03.04.2023 – 10.04.2023

Cum va fi vremea de Florii și de Paște 2023. Anul acesta, Floriile ortodoxe au loc pe 9 aprilie. În această perioadă, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile intracarpatice, iar în restul țării valorile termice vor fi în general apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile estice, sud- vestice, dar mai ales în cele sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Vremea în săptămâna Paștelui 10.04.2023 – 17.04.2023

În săptămâna Paștelui, vremea va fi bună.  temperaturile ANM transmite că 'temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României'.  Și anume, undeva la o medie de 6-12 grade Celsius în această perioadă. De asemenea, 'Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru această perioadă, în toate regiunile'.

Vremea în săptămâna 17.04.2023 – 24.04.2023

ANM anunță că spre finele intervalului, în perioada 17-24 aprilie 2023, 'mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii țări'. Este vorba despre temperaturi în medie de 4-12 grade Celsius, în funcție de zonă. În ceea ce privește ploile, specialiștii ANM au transmis că acestea vor reveni, în special în zona montană.

'Cantitățile de precipitații vor avea o tendință excedentară în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane', a mai transmis ANM.


dinpopor.ro
gsp.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă