De ce are India atât de puține decese de COVID-19, la 1.3 miliarde de locuitori? Oamenii de știință vin cu explicații!

Publicat pe

La izbucnirea pandemiei COVID-19 în India, medicii se așteptau la prăpăd, mai ales că sistemul medical este la pământ, iar cea mai mare parte a populației trăiește în sărăcie lucie, fără minime condiții de igienă. Totuși, situația i-a luat prin surprindere pe oamenii de știință: India înregistrează nici 1000 de decese de COVID-19 la o populație de peste 1.3 miliarde de locuitori.

De ce are India atât de puține decese de COVID-19, la 1.3 miliarde de locuitori? Oamenii de știință vin cu explicații!De ce are India atât de puține decese de COVID-19, la 1.3 miliarde de locuitori? Oamenii de știință vin cu explicații!

Datele relevă un „mister în privința ratei reduse de decese din India', potrivit BBC NEWS. Aceeași publicație vorbește despre „excepția indiană, cu rate de deces în marile orașe mult mai mici' comparativ cu marile orașe ale lumii grav afectate.

La aproape două luni de la primul caz înregistrat, infecțiile cu Covid-19 în a doua cea mai populată țară din lume au trecut de 29.000. În India, coronavirusul a ucis puțin peste 900 de persoane.

În India, numărul de decese s-a dublat după nouă zile: pe data de 25 aprilie erau anunțate 825, comparativ cu aproximativ jumătate din numărul respectiv la data de 16 aprilie. Experții spun că este o veste bună. Durata de dublare a deceselor în New York în aceeași etapă a pandemiei a fost de doar două sau trei zile.

Mulți profesioniști din domeniul sănătății publice și medici spun că blocajul total al Indiei, care a durat mai mult de o lună, ar fi putut menține sub control numărul de infecții și decese, potrivit Digi24.ro.

Revista medicală Lancet spune că „blocarea are deja efectul dorit, de aplatizare a curbei epidemice'.

Alții cred că populația predominant tânără din India ajută la menținerea mortalității scăzute, fiind deja cunoscut faptul că persoanele în vârstă prezintă un risc crescut de deces din cauza infecției.

În India, aproximativ 10 milioane de oameni mor în fiecare an. Studiile au scos la iveală că unele decese au fost supraestimate (India a avut doar 100.000 de decese premature cu HIV în 2005, aproximativ un sfert din totalul estimat de OMS), iar unele au fost subestimate (de cinci ori mai multe decese de malarie decât OMS estimase.) Conform admiterii guvernului, doar 22% din decesele din India sunt certificate medical.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter