Decizie istorică pentru Premiile Oscar, din cauza pandemiei de coronavirus! Cum va decurge ceremonia din 2021 și care vor fi criteriile de alegere a filmelor

Publicat pe

Duse sunt vremurile când Premiile Oscar erau doar despre strălucire și rochii de seară! De acum încolo vor fi despre măsuri de igienă și distanțare socială. Cel puțin așa se anunță ceremonia de la anul, pentru care s-au luat decizii fără precedent în privința desfășurării galei, dar și a criteriilor de alegere a filmelor.

Cea de a 93-a ediție a premiilor Academiei Americane de Film va fi cu totul altfel decât ceea ce știam noi că înseamnă Premiile Oscar. Prioritate nu vor mai avea fastul și rochiile de pe covorul roșu, ci măsurile de distanțare socială. Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că data la care ar urma să aibă loc Premiile din 2021, adică 28 februarie, va fi marcată de un al doilea val al epidemiei de COVID-19.

Cum va decurge Gala Premiilor Oscar în 2021, din cauza epidemiei de COVID-19

În același timp, având în vedere că majoritatea premierelor de film programate pentru anul acesta au fost anulate, membrii Academiei au fost nevoiți să facă o 'excepție istorică' privind eligibilitatea filmelor ce vor paricipa la gala din 2021.

'Până la noi informații, cea de a 93-a ediție a premiilor Oscar, și acest lucru se referă doar la această ediție, va putea include filmele care trebuiau lansate în cursul acestui an dar nu au mai ajuns în cinematografe. Astfel, toate categoriile specifice Oscarurilor de la Cel mai Bun Film și până la categoriile speciale vor putea fi acoperite pentru jurizare cu producții care au fost difuzate pe serviciile comerciale de streaming și pe rețelele video din lumea virtuală.

Academia a aprobat în unanimitate acest fapt și intenționează ca gala de anul viitor să aibă loc la 28 februarie, cum a fost stabilit și să țină cont de regulile de distanțare socială și de protecție personală împotriva contaminării cu noul coronavirus. Regulile de eligibilitate a producțiilor cinematografice se modifică în mod excepțional doar pentru 2021', au declarat reprezentanții Academiei Americane de Film.

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter